Sari direct la conținut

Faze tari: Ce s-a întâmplat după ce un şobolan a reuşit să intre într-un bancomat. Suma exorbitantă pe care a reuşit s-o toace rozătoarea; Avionul care te va duce în orice colț din lume în timp record; Clădirile astea din România îți arată singura parte frumoasă a regimului comunist

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Ce s-a întâmplat după ce un şobolan a reuşit să intre într-un bancomat. Suma exorbitantă pe care a reuşit s-o toace rozătoarea Un şobolan a rămas blocat într-un bancomat al State Bank of India în oraşul Tinsukia din India. În timpul pe care l-a petrecut acolo înainte de a muri, acesta a sfâşiat rupii în valoare de aproape 18.000 de dolari. Bancomatul a fost scos din funcţiune mai multe zile după ce s-a oprit din a elibera bani, potrivit Reuters. Antreprenorii din zonă au raportat problema, iar când tehnicienii băncii au ajuns la faţa locului, au găsit un şobolan mort şi mai multe bancnote sfâşiate, scrie Mediafax. Mai mult de jumătate din cei 2,9 milioane de rupii (42.685 de dolari) aflaţi în bancomat au fost recuperaţi. „Am lansat o investigaţie pentru a analiza acest incident rar şi vom lua măsuri pentru a preveni acest lucru din a se întâmpla iar”, spune Chandan Sharma, managerul sucursalei bancare, potrivit Descoperă.

Avionul care te va duce în orice colț din lume în timp record De-a lungul anilor, industria aviatică a evoluat considerabil, iar acum inginerii se întrec în a construi avioane care reușesc să depășească viteaza sunetului. Boeing a dezvăluit planul unui avion hipersonic care va fi capabil să atingă o viteză de Mach 5 (de cinci ori mai rapid decât viteza sunetului). Aeronava promite să ducă pasagerii din New York la Londra în doar două ore. Asta înseamnă că avionul va zbura de aproape trei ori mai repede decât legendarul Concorde, care a fost scos din uz în 2003 și care străbătea ruta New York-Londra în trei ore și jumătate. Accidentul tragic Concorde din 2000 a influențat era avioanelor supersonice comerciale, însă producătorul Boeing vede un viitor pentru cele supersonice. Oficialii au precizat că doresc ca avionul să fie utilizat atât în domeniul comercial, cât și în cel militar, relatază Playtech.

Clădirile astea din România îți arată singura parte frumoasă a regimului comunist Comunismul și-a băgat coada și în arhitectură, iar rezultatul îl vedem și azi sub forma acelor construcții bizar-grandioase, rezultate parcă din încrucișarea ideii unui arhitect genial cu cea a unui ucigaș în serie. Iar atunci când o astfel de clădire e lăsată în paragină, singura cale de salvare pare să fie maparea și includerea ei în scenariul unui joc apocaliptic în care tu, Ultimul Om de pe Planetă, încerci să supraviețuiești hoardelor de zombie care te atacă din penumbra culoarelor veștejite, pătate de igrasie. Jakub Charousek, un tânăr din Cehia de 25 de ani care lucrează la Centrul Ceh din București, s-a gândit la o alternativă ceva mai blândă de salvare a acestor monștri de beton și oțel. Fascinat de arhitectura comunistă, Jakub face poze clădirilor atinse de acest demon și, împreună cu Frantisek Zachoval, directorul Centrului Ceh, se ocupă de pagina de Instagram Protect Public Space, informează VICE.

Bucureștiul capătă culoare prin patru picturi murale, de dimensiuni impresionante Câţiva artişti ambiţioşi vor să aducă un strop de culoare Bucureştiului plin de clădiri gri. Ei lucrează la patru picturi murale de dimensiuni impresionante, pe care le vom zări în oraş, în cadrul primului festival de artă stradală, numit „Outline”. O centrală termică din Sectorul 2 al Capitalei deserveşte peste 2000 de oameni. Aici, pe o suprafaţă de 66 de metri pătraţi, artistul Ortaku a aşternut povestea de dragoste dintre Brâncuşi şi pictoriţă maghiară Pogany. Au trecut 40 de ani peste această centrală termică. Acum, însă, pereţii scorojiţi şi fierul ruginit au prins viaţă. Artiştii care au pictat-o s-au inspirat din operele lui Brâncuşi: „Madame Pogany”, „Nou Născut”, „Măiastra” şi „Tors de Tânăr”, precizează Știrile ProTv.

Hoțul care va rămâne în istorie pentru cea mai proastă decizie Uite ce, nu-ți sugerăm să furi geanta unei străine, dar, dacă o faci, ar cam trebui să te familiarizezi întâi cu persoana în cauză. Uită-te la numele care apare pe cardul de credit, verifică-i fotografiile cu familia din portofel și studiază fața care se uită la tine din carnetul de conducere, altfel vei ajunge în arest ca tipul ăsta din Arkansas. Conform Arkansas Online, duminică, Flora Lunsford s-a oprit la benzinăria United Filling din Pine Bluff, Arkansas. După ce și-a umplut rezervorul, a intrat în magazin, moment în care un bărbat încă neidentificat i-a furat geanta pe care o lăsase în mașină. După care a plecat fără să-și plătească benzina, a luat un amic care furase niște băuturi din magazin și au tăiat-o de acolo. Două zile mai târziu, Lunsford se ocupa de mesele de la restaurantul Shannon, un local la două blocuri distanță de benzinărie, când unul dintre clienți i-a dat cardul ei de credit ca să-și achite consumația. Când s-a dus la casa de marca, a trebuit să verifice din nou: S-a uitat la cardul de credit și a văzut că numele ei era trecut pe el. În loc să-i achite tipului dubios masa, a sunat la poliție, arată VICE.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro