Sari direct la conținut

Faze tari: Jaful ca-n filme al unor români, la Londra. Au forat prin ziduri și au furat bijuterii de 300.000 de lire sterline; Nutella sau Cianură? 5 nume ciudate interzise la botezul copilului

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Jaful ca-n filme al unor români, la Londra. Au forat prin ziduri și au furat bijuterii de 300.000 de lire sterline. Românii care au dat lovitura la un magazin de bijuterii din centrul Londrei au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru furtul mai multor bijuterii din aur și diamante. Anchetatorii au făcut publice imaginile jafului spectaculos, înregistrat în urmă cu un an. Florin-Cristian Neagu, 46 de ani, şi Sorin Munteanu, 44 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de comiterea furtului „sofisticat şi îndrăzneţ” de la magazinul George Attenborough & Son Jewellers din centrul Londrei. Cei doi – împreună cu un complice, Nicolae Sisca, care a recunoscut anterior fapta – au comis jaful anul trecut. Juraţii de la Curtea coroanei din Southwark au avut nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna, scrie Digi24.

Ce au găsit polițiștii într-un garaj, în urma unui apel fals: „N-am mai văzut așa ceva”. Autoritățile din Australia au găsit o plantație de canabis într-o locuință, în urma unei farse făcute la serviciul de urgență. Potrivit presei locale, un copil în vârstă de cinci ani a vrut să facă o farsă sunând la poliție. Apelul nu a durat mult, după care s-a întrerupt. La scurt timp, autoritățile au mers la locuința de unde s-a efectuat apelul, însă nimeni nu a răspuns. După câteva minute, ei au observat o lumină venind dinspre garaj. Când intrat în încăpere, au descoperit o adevărată plantație de canabis, conform Știrile Pro Tv.

Robotul care îşi schimbă forma prin comandă vocală. Robotul T9, care îşi schimbă forma prin comandă vocală, a fost prezentat la Târgul de jucării de la New York. Acesta este creaţia companiei Robosen Robotics şi este considerat cea mai avansată variantă de robot programabil. Robotul care aminteşte de seria de pelicule „Transformers” are 22 de servo-motoare şi îşi modifică forma prin comandă vocală. Acesta beneficiază de inteligenţă artificială şi este alcătuit din 3.000 de componente. Cei de la Robosen Robotics au făcut paradă cu noul lor produs la Târgul de jucării de la New York, arată Descoperă.ro.

Povestea pisicii care a cucerit internetul cu privirea sa ucigătoare şi i-a luat locul celebrei Grumpy Cat.O pisică cu o expresie înverşunată, a cărei privire ucigătoare i-a câştigat peste 57.000 de fani pe Instagram, este, de fapt, foarte prietenoasă şi afectuoasă atunci când este în compania stăpânei sale. Barbara, care anterior s-a numit Belle, a apărut în clipurile unei asociaţii care militează pentru drepturile animalelor, înainte de a fi adoptată de Sarah Borok, care a transformat-o într-o vedetă online. Barbara este în mediul online urmaşa celebrei Grumpy Cat, care a decedat în urmă cu aproape un an. De altfel, ea este cunoscută pe reţelele sociale drept Grumpy Barbara, notează Adevărul.

Nutella sau Cianură? 5 nume ciudate interzise la botezul copilului. „Numele îl face pe om.” Pentru unii este important să le atribuie copiilor nume unice, simboluri ale individualității lor. Dar părinții nu își pot boteza bebelușii chiar cu orice nume. În 2017, doi francezi au dus preferința pentru crema de ciocolată un pic prea departe și au cerut ca fiica lor nou-născută să fie botezată Nutella. În trecut, francezii erau nevoiți să aleagă numele copiilor de pe o listă formală de opțiuni acceptabile din punct de vedere legal. Dar în 1993 legea a fost schimbată, iar părinților din Franța li s-a oferit mai multă libertate de alegere. Lista celor care ar vrea să-și numească nou-născuții Lucifer este mai lungă decât ne-am aștepta. În 2017, autoritățile germane au fost nevoite să intervină și să oprească un cuplu din Kassel care intenționa să-și numească bebelușul Lucifer, informează Incredibilia.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro