Sari direct la conținut

Faze tari: Moartea la romani: ce credeau stramosii nostri despre "Doamna cu Coasa"; Misterul globului de aur adapostit de o biserica din Brasov; Colonie umana pe Luna, construita cu ajutorul imprimantelor 3D

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

S-au mutat in cimitir pentru ca se cred vampiri. Vanian (53 de ani) si sotia lui, Ethereal (27 de ani), bantuie cimitirele din Manchester, Marea Britanie. Ies din casa doar noaptea. Nu intra in biserici. Fug de usturoi. Spun ca au puteri supranaturale si ca nu au reflexie in oglinda. De aproape opt ani, Vanian si Ethereal duc o viata de vampiri. Desi nu au colti ca in filme, si atunci cand beau prea mult sange vomita, cei doi se lupta pentru a le fi recunoscut drepturile constitutionale de „morti vii”. Nu ataca oameni, chiar daca le ploua in gura atunci cand se gandesc la gustul sangelui uman si se hranesc band sangele unul celuilalt. Ethereal a fost facuta vampir chiar de sotul ei in cadrul unei procesiuni inspirate din romanul lui Bram Stoker, „Dracula”, noteaza Click.

Moartea la romani: ce credeau stramosii nostri despre „Doamna cu Coasa”. Romanii de odinioara, la fel ca si stramosii lor geto-daci, aveau fata de moarte o atitudine destul de diferita fata de a romanilor din prezent. Departe de a fi fatalisti sau a se lasa doborati de pierderea definitiva a persoanelor dragi, romanii au dezvoltat o mitologie si un cumul de cunostinte de-adreptul extraordinare si in mare parte originale, legate de momentul Marii Treceri. Un popas modest in lumea fascinanta a vechilor credinte romanesti cu privire la moarte, este mai mult decat revelator in aceasta directie. La romani, poporul crede ca nu este bine sa-ti cercetezi sau chiar „iscodesti” moartea. Acest tip de curiozitatea fost dintotdeauna oprit, nefiiind incurajat in comunitatea satului autohton. Cu toate acestea, in mod paradoxal, sau nu, foclorul romanesc si traditiile noastre abunda literalmente de sute de semne prevestitoare sau mai bine spus procedee de divinatie populare prin care se incearca aflarea momentului sosirii Doamnei in Negru, scrie Descopera.ro.

Misterul globului de aur adapostit de o biserica din Brasov. Biserica Sfantul Nicolae din Schei nu e numai leaganul primei scoli in limba romana, nu e doar un stravechi lacas de cult al Brasovului si nu e doar polul spiritual in jurul caruia au supravietuit locuitorii din Schei de-a lungul secolelor. Se pare ca edificiul are si taine, unele dintre ele greu de deslusit. In turla cea mai inalta a sfintei biserici, la baza crucii mari, sta asezat un glob de aur. Multi ar crede ca e doar un obiect de decor, subscris unui stil arhitectonic anume. Dar e mai mult de atat. In acel misterios glob sunt depozitate documente vechi, lasate spre stiinta generatiilor viitoare. Ca un fel de mesaj pentru urmasi. Nu stie nimeni ce contin exact acele hrisoave, cu toate ca, in trei secole, de doua ori au fost scoase la lumina. Secretul lor a ramas pecetluit si se pare ca va ramane asa multa vreme. Doar la o noua renovare a bisericii s-ar putea ajunge la manuscrise. Pana atunci, globul de aur zagazuieste mai departe cel mai mare mister al Scheiului, informeaza efemeride.ro.

A dat 11.000 de euro ca sa ramana insarcinata cu sperma unui mort. O clipa a fost suficienta ca viata lor sa se schimbe pentru totdeauna. Visul unui cuplu din Marea Britanie de a avea o casa si un copil a fost ruinat de un tragic accident, insa povestea incredibila de-abia de aici incepe. Stephanie Lucas si Cameron Robinett erau in cautarea unei case unde voiau sa se stabileasca inainte de a face un copil. Atat el cat si ea isi doreau mai mult ca orice sa devina parinti. Destinul insa a fost unul tragic. In timp ce mergea cu motocicleta sa vizioneze una dintre casele pe care le vazusera, Cameron a fost implicat intr-un accident rutier care i-a fost fatal. Stephanie a fost socata, dar imediat si-a dat seama ca mai are o sansa sa aiba un copil cu cel pe care il iubea. Ea avea o zi la dispozitie pentru a strange banii necesari unei interventii care-i putea indeplini visul: extragerea spermei de la iubitul mort, noteaza Libertatea.ro.

Colonie umana pe Luna, construita cu ajutorul imprimantelor 3D. Proiectul ambitios al ESA. Agentia Spatiala Europeana vrea sa construiasca pe Luna o colonie umana. Toate constructiile ar urma sa fie realizate de roboti, care vor folosi imprimante 3D. In colaborare cu firma de arhitectura Foster + Partners, ESA a realizat deja un proiect cu aceste cladiri unde vor locui primii oameni care se vor stabili pe Luna. Astfel, va fi ridicat un dom cu pereti speciali, care sa protejeze astronautii de radiatii si de micii meteoriti care cad aici, iar oamenii vor trai intr-un adapost gonflabil presurizat. Structura va fi similara penelor de pasare, adica va fi compusa din celule goale in interior, care asigura rezistenta, dar si o greutate foarte mica. Deja a fost realizat, cu ajutorul imprimantelor 3D, un fragment de perete, care are 1,5 tone. Scott Hovland, de la ESA, spune ca aceste imprimante fac posibila construirea bazei lunare cu o minima interventie de pe Pamant. Imprimantele vor folosi solulul lunar, nisipos, care va fi combinat cu un adeziv special, pentru a putea obtine cladirile. Mai intai, solul este combinat cu oxid de magneziu si se obtine un metarial similar hartiei. Apoi se aplica un amestec special, care transforma materialul intr-unul dur ca piatra, scrie Descopera.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro