Sari direct la conținut

Faze tari: Secretul tinereții fără bătrânețe, deținut de un pește din Africa; Un traficant de droguri a pierdut codurile conturilor în care avea Bitcoin de 55 de milioane de euro

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Un traficant de droguri a pierdut codurile conturilor în care avea Bitcoin de 55 de milioane de euro. Clifton Collins a cumpărat monedele virtuale în 2011 și 2012, iar valoarea acestora a crescut puternic de atunci. În 2017, Collins a împărțit monedele în 12 conturi, fiecare cont valorând 4,5 milioane de euro. Bărbatul nu știa unde să ascundă codurile pentru monedele Bitcoin pe care le cumpărase cu bani proveniți din activități ilegale, așa că le-a scris pe o foaie A4, iar foaia a ascuns-o în capătul de aluminiu al unei undițe pe care o păstra în locuința sa închiriată din Cornamona, Comitatul Galway. Ulterior, Collins a fost arestat, după ce polițiștii au găsit marijuana în valoare de 2.000 de euro în mașina sa. Traficantul a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Proprietarul casei unde locuia a eliberat apartamentul, iar toate bunurile lui Collins au ajuns la groapa de gunoi, conform Digi24.

Motivul pentru care un apartament este vândut cu 1 euro. De ce nu a locuit nimeni în el. Prețul unui apartament dintr-un oraș din Marea Britanie se vinde cu aproape doi euro, din cauza faptului că nimeni nu poate intra în el. Potrivit presei locale, nimeni nu a trăit până acum în acel apartament și nu se știe cum arată în interior. Apartamentul ar avea doar o cameră de 12 metri pătrați și nu are uși. De asemenea are vedere la râu și oraș. Însă în ciuda acestui lucru, nu există nicio cale de acces. Inițial, el trebuia să fie vândut la prețul de aproape 100 de euro, notează Știrile Pro Tv.

Secretul tinereții fără bătrânețe, deținut de un pește din Africa. Nothobranchius furzeri, uriașul turcoaz, un pește care trăiește în apele din Zimbabwe și Mozambic, își poate suspenda procesele de creștere și/sau dezvoltare în stadiu embrionar, amânându-și nașterea. Peștele intră în starea numită diapauză din cauza condițiilor neprielnice vieții – perioade lungi de secetă sau detectarea unui pericol la adresa speciei. Uriașul turcoaz nu e singura viețuitoare de pe Pământ care are această abilitate, însă în cazul său – și asta îl face unic -, diapauza poate dura mai mult decât viața lui! Peștele are o speranță de viață de 4-6 luni, iar starea de suspendare a dezvoltării în stare embrionară se poate întinde pe câțiva ani, arată Libertatea.

Bizarele statui cu dinți de om ale finlandezului Veijo Rönkkönen. Dacă ți s-ar cere să numești rapid o statuie faimoasă, ai putea spune „Venus din Milo”, fiind una dintre primele întâlniri cu sculptura pe care le-am avut cu toții. Dar dacă vei pune această întrebare în orașul Parikalla, în sud-estul Finlandei, lângă granița cu Rusia, lumea te va îndruma spre ciudatele sculpturi ale lui Veijo Rönkkönen. Veijo Rönkkönen (născut în 1944 și decedat în 2010) a fost un artist și sculptor finlandez. În tinerețe, pe când lucra la o fabrică de hârtie, a început să facă sculpturi, informează Incredibilia.ro.

Viaţa bate filmul. Un tată şi-a învăţat fiica sa râdă la fiecare explozie auzită. Un tată din Siria şi-a învăţat fiica să râdă de bombe, amintind astfel de o celebră comedie dramatică italiană şi dovedind că viaţa bate uneori filmul. În „La vita e bella“, o comedie dramatică italiană realizată de Roberto Benigni, un tată încearcă să-şi ferească fiul de ororile naziste făcându-l să creadă că tot ce îl încojoară nu este decât un joc. Abdullah Mohamed, un tată în vârstă de 32 de ani din Idlib, a decis să procedeze la fel în cazul fiicei sale Salwa, în vârstă de doar trei ani. Într-un filmuleţ devenit viral în mediul virtual, Abdullah Mohammed arată cum îşi ţine fetiţa departe de frică. El a inventat un joc pentru a ignora războiul, convingând-o să râdă de fiecare dată când aude zgomote provocate de căderea unei bombe, arată Adevărul.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro