Sari direct la conținut

Faze tari: Space X va transporta in spatiu ingrediente pentru fabricarea berii; Calculatoarele cuantice sunt mai aproape de realitate ca niciodata; Povestea primului SMS trimis de Craciun, in urma cu 25 de ani

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Fizicianul care vrea sa rescrie teoria Big Bang. Un fizician de la Universitatea din Campinas, Brazilia, nu este cel mai mare fan al ideii ca timpul a inceput cu asa-numitul Big Bang. Juliano Cesar Neves isi imagineaza un colaps urmat de o expansiune, care ar putea chiar sa transporte urmele unei cronologii anterioare. Acesta a folosit un truc matematic vechi de 50 de ani, care descrie gaurile negre, pentru a arata ca universul nostru nu ar trebui sa aiba un astfel de inceput, informeazaPlayTech.

Povestea primului SMS trimis de Craciun, in urma cu 25 de ani. „Merry Christmas” (Craciun fericit). Aceste cuvinte simple in limba engleza sunt acum parte din istoria unui fenomen care a capatat o amploare impresionanta. Acestea au fost folosite pentru primul SMS, trimis exact cu 25 de ani in urma, la 3 decembrie 1992. Un sfert de secol mai tarziu, ”batranul” SMS inregistreaza un declin usor, dar rezista inca, in ciuda concurentei serviciilor de mesagerie instant Messenger, WhatsApp si altele. Inca se mai trimit peste 20 de miliarde de SMS-uri in fiecare zi in lume, scrieDigi24.

Calculatoarele cuantice sunt mai aproape de realitate ca niciodata. Inginerii au reusit sa construiasca un simulator cuantic. Acesta nu are versatilitatea aproape nelimitata a unui calculator cuantic veritabil, dar foloseste principii cuantice pentru a rezolva probleme extrem de specifice. Cercetatorii au reusit sa captureze si sa manipuleze 51 de atomi individuali, sau qubiti, pentru a crea acest simulator. Acesta e cel mai mare numar de qubiti adusi laolalta pana in prezent, potrivitPlayTech.

Space X va transporta in spatiu ingrediente pentru fabricarea berii. In martie 2017, vicepresedintele Anheuser-Busch a anuntat ca vor sa fie prima companie producatoare de bere in spatiu. Intre timp au facut toate diligentele, au luat legatura cu Statia Spatiala Internationala pentru a crea beraria micro-gravitationala. SpaceX va duce un transport in spatiu la Statia Spatiala Internationala pe 4 decembrie, iar printre bunuri vor fi si 20 de seminte de orz, alaturi de alte ingrediente necesare pentru a produce berea Budweiser, informeazaDescopera.

A fost arestat si a fost construita o inchisoare special pentru el. Pablo Escobar a fost unul dintre cei mai cunoscuti traficanti de droguri din istorie, controland la sfarsitul anilor ’80 aproape 80% din traficul mondial de cocaina. Cand se afla la apogeul puterii, Escobar castiga 420 milioane de dolari pe saptamana. Cand a fost arestat, in 1991, se spune ca a fost construita o inchisoare speciala pentru el. Aceasta avea vedere asupra orasului Medellin, avea propriul bar, piscina si teren de fotbal, relateazaBusiness Magazine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro