Felul intai si felul doi, intr-unul singur: supa cu branza
Romanii sunt obisnuiti sa manance branza la aperitiv, iar supa, separat. Ati incercat vreodata sa le combinati? Canadienii, de exemplu, sunt innebuniti dupa supa cu branza. Daca sunteti curiosi ce gust are, iata reteta.
Ingrediente (pentru 6 – 8 portii):
* 1/2 ceasca de unt
* 1 ceasca de morcovi, taiati felii mici
* 1/2 ceasca de telina, taiati felii mici
* 1/2 ceasca de ceapa taiata
* 6 linguri de faina
* 3 cesti de supa de pui
* 3 cesti de crema de branza
* 900 g branza Cheddar sau Velveeta, taiata cubulete
* 1 lingura de patrunjel proaspat, taiat fin
* un ardei iute taiat felii subtiri
Preparare:
Topiti untul, apoi puneti peste el morcovii, cepele si conopida si calitile pana cand legumele se inmoaie. Adaugati faina si mestecati pana se incorporeaza in unt.
Lasati amestecul pe foc pana cand capata o culoare maronie, apoi dati focul mai tare si adaugati putin cate putin din supa de pui. Continuati sa mestecati pana cand se ingroasa. Adaugati branza crema si fiti atenti sa nu o lasati sa fiarba. Adaugati apoi cubuletele de branza si mestecati pana se topesc.
Daca se ingroasa prea tare, adaugati un pic de lapte si subtiati-o. Inainte sa de a fi servita adaugati patrunjelul. Garnisiti-o cu ardei iute.
Sursa: about.com