Sari direct la conținut

Fermierii spun ca situatia zootehniei este catastrofala, iar piata a devenit dependenta de importuri: ”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă”

HotNews.ro
Ferma de vaci, Foto: Wikipedia
Ferma de vaci, Foto: Wikipedia

Membrii Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP) trag un semnal de alarma in legatura cu plata ajutorului COVID, care trebuia facuta de Guvernul Citu si care nici pana in prezent nu a fost realizata.

Fermierii spun ca situatia zootehniei este catastrofala, iar piata a devenit dependenta de importuri. De asemenea, guvernul nu a platit ce datora fermierilor in urma pestei porcine, care a decimat peste 1 milion de porci din vara pana acum.

”Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care il așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță. Pesta porcină africană face in continuare ravagii, a inchis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum!”, auză ACEBOP într-un comunicat .

Aceștia se declară dezamăgiți de fostul prim-ministru Cîțu, care ”nu a ințeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales in filiera porcului, dar și in alte sectoare”. ”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea. Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîțu doar a distrus!”, acuză aceștia

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro