Finlandezii de la Elektrobit au deschis la Brasov un centru de dezvoltare soft pentru industria auto
Elektrobit Corporation, dezvoltator de solutii soft in industriile auto si wireless, a deschis miercuri la Brasov primul sau centru de dezvoltare-cercetare din Romania, planificand cresterea in timp a echipei locale cu peste 100 de dezvoltatori software, scrie Agerpres.
Sediul din Brasov isi va concentra atentia pe dezvoltarea si testarea produselor de software pentru industria auto globala, investitia initiala fiind de 800.000 de euro, urmand ca bugetul anual alocat centrului de la Brasov sa ajunga la un milion de euro, a declarat Alexander Kocher, presedinte Automobile Software Segment.
‘Odata cu deschiderea sediului in Brasov, Romania, EB isi extinde operatiunile in industria auto in Europa de Est creand o suta de locuri de munca pentru inginerii din regiune in domeniul dezvoltarii de software, concentrandu-se pe sisteme de navigatie, software ECU si testare’, a spus Christian Drothler, director executiv al EB Automobile Romania SRL.
‘Am ales Romania pentru ca este foarte interesanta pentru noi si pentru ca si alti furnizori se gasesc aici. Dar am avut si sprijinul autoritatilor locale si a tuturor de aici. Totusi am constatat ca valoarea proprietatilor imobiliare este mult mai ridicata aici decat in centrul Munchenului sau a orasului Tokio, asta e problema aici. Dar cu toate acestea cred ca putem construi aici o baza de importanta strategica pentru noi avand in vedere si existenta Universitatii Transilvania care dupa cum am aflat are un centru de cercetare foarte bine dezvoltat si cu care dorim sa colaboram pentru anumite proiecte’, a mai spus Alexander Kocher.
EB este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software integrate pentru industria auto. Pe langa dezvoltarea de produse inovatoare, compania este specializata in oferirea de servicii de consultanta pentru industria auto, prin implementarea de solutii software in serie pentru o gama larga de standarde AUTOSAR si Siguranta Functionala, infotainment, navigare, HMI si sisteme de asistare a conducatorului auto. Profitul operational al departamentului de software pentru industria automobilelor in 2012 a fost de 4,7 milioane de euro (0,8 milioane de euro in 2011).