Sari direct la conținut

Firma care operează depozitul de deșeuri din Arad, amendată cu 410.000 de euro pentru abuz de poziție dominantă

HotNews.ro
Deseuri metalice - imagine generica , Foto: Gustavo Alabiso / imago stock&people / Profimedia
Deseuri metalice - imagine generica , Foto: Gustavo Alabiso / imago stock&people / Profimedia

FCC Environment România, operatorul depozitului de deșeuri din Arad, a fost sancționată cu amendă de peste 2,04 milioane de lei (410.000 de euro) pentru că a abuzat de poziția sa dominantă pe piața serviciului de depozitare a deșeurilor solide industriale nepericuloase, care nu pot fi valorificate (nereciclabile), a anunțat marți Consiliul Concurenței.

Firma este operatorul depozitului de deșeuri din Arad și, în același timp, prestează și servicii de colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide industriale nepericuloase.

Autoritatea de concurență spune că a constatat, în urma unei investigații, că în perioada 2019-2023, această firmă a interzis accesul clienților săi – companii de producere/colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide nepericuloase, la depozitul din Arad, pe care îl operează.

„Astfel, FCC Environment România a impus condiții abuzive de acces la depozit, cu scopul de a elimina companiile concurente de pe piața serviciilor de producere/colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide nepericuloase, piață pe care activează și FCC Environment România”, se arată în comunicatul autorității.

Investigația a fost declanșată în urma plângerii depuse de compania Georgia Recycling WMC SRL, client al depozitului de deșeuri din Arad.

Ca urmare a declanșării investigației, FCC Environment România SRL a implementat un program intern de conformare cu regulile de concurență.

În cadrul investigației declanșate pe piața serviciilor de colectare, transport și comercializare a deșeurilor nereciclabile au fost realizate inspecții la sediul FCC Environment România SRL. Inspecțiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel București, fiind justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare.

INTERVIURILE HotNews.ro