Sari direct la conținut

Ford ar putea anunta miercuri vanzarea marcilor Land Rover si Jaguar catre Tata Motors

HotNews.ro

Grupul american Ford ar putea anunta miercuri incheierea unui acord cu constructorul indian Tata Motors pentru vanzarea marcilor premium Land Rover si Jaguar, valoarea contractului urmand a se ridica la aproximativ doua miliarde de dolari, potrivit cotidianului Financial Times citat de Reuters. Acordul va include un angajament din partea companiei americane de a contribui la fondurile de pensii pentru angajatii celor doua companii, dar si o promisiune din partea Tata Motors de a cumpara motoare de la Ford.

O sursa apropiata tranzaciei a declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca vanzarea celor doua marci de lux britanice va avea loc in aceasta saptamana.

Pentru a finanta aceasta achizitie, Tata Motors va beneficia de un imprumut sindicalizat in valoare de trei miliarde de dolari.

Ford, care a inregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari si 12,6 miliarde de dolari in 2006, vrea sa vanda cele doua marci pentru a se putea concentra asupra revilimentului operatiunilor din America de Nord.

Grupul american a cumpărat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline şi marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. In luna martie a anului trecut, Ford a vandut Aston Martin, o alta marca premium britanica, pentru 925 milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro