Sari direct la conținut

Ford investeste 500 milioane dolari pentru a-si dubla capacitatea de productie din India

HotNews.ro

Ford Motor a anuntat, marti, ca intentioneaza sa investeasca 500 milioane dolari in India, pentru a-si dubla capacitatea de productie din aceasta tara pana in anul 2010, potrivit Reuters. In urmatorii doi ani, compania americana vrea sa produca o masina de mici dimensiuni si sa deschida o fabrica pentru productia de motoare, care se va adauga fabricii de autovehicule detinute in prezent de Ford, langa Chennai in sudul Indiei.

Ford, care a desemnat, saptamana trecuta, compania Tata Motors, cel mai mare producator de autovehicule din India, drept principalul candidat pentru preluarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover, intententioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie de autovehicule din India pana la 200.000 de unitati pe an pana in 2010.

John Parker, vicepresedintele executiv al Ford pentru Asia-Pacific si Africa, a precizat ca noua masina nu va concura pe piata indiana, pe segmentul de autovehicule cu pretul cel mai scazut, precum noua masina a celor de la Tata al carui pret este de 2500 dolari.

Noul model Ford va costa circa 300.000-400.000 rupee (peste 7600 dolari). Pana in 2010, vanzarile anuale de vehicule de pasageri din India sunt estimate sa se dubleze pana la circa doua milioane de unitati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro