Formula matematica pentru sandvisul ideal
Suntem siguri ca atingerea idealului in materie de sandvisuri nu va lasa sa dormiti linistiti noaptea 🙂 De acum, chinul a luat sfarsit: oamenii de stiinta au descoperit o formula matematica pentru a realiza sandvisul cu branza perfect. Cu ajutorul acesteia, afli cati milimetri trebuie sa aiba felia de branza, cata maioneza trebuie sa pui intr-un sandvis sau ce grosime trebuie sa aiba stratul de unt.
Si inventia nu se opreste aici: formula, care cuprinde noua variabile, a fost folosita la realizarea site-ului www.cheddarometer.com, unde un calculator online stabileste cantitatile de ingrediente pentru a obtine sandvisul ideal.
Formula, rezultatul studiului realizat de cercetatorul Geoff Nute si echipa sa de la universitatea Sensory & Consumer Group, este:
, unde:
W = grosimea feliei de branza
b = grosimea feliei de paine
d = gradul de aroma a feliei de paine (alba, graham etc)
s = grosimea stratului de unt sau margarina
m = grosimea stratului de maioneza
c = gradul de grasime continut
v = grosimea feliei de rosie
p = grosimea feliei de muratura
t = gradul de iutime
l = grosimea stratului de salata