Sari direct la conținut

Fosta judecătoare de la CCR Simona-Maya Teodoroiu a murit, la 55 de ani

HotNews.ro
Fosta judecătoare de la CCR Simona-Maya Teodoroiu a murit, la 55 de ani
Judecatoarea Simona-Maya Teodoroiu participa la sedinta de alegere a noului presedinte al Curtii Constitutionale, 13 iulie 2016. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat marţi seară senatoarea social-democrată Laura Moagher, potrivit Agerpres.

„Cu profundă tristeţe şi durere, ne luăm rămas bun de la o colegă deosebită – Simona-Maya Teodoroiu, care a fost nu doar un exemplu de profesionalism, dar şi un om cald, empatic şi mereu dedicat celor din jur”, a scris Laura Moagher, într-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook.

„Trecerea sa în nefiinţă lasă un gol imens în sufletele noastre, dar amintirea ei va rămâne vie prin tot ce a realizat şi prin bunătatea de care a dat dovadă. Odihnească-se în pace şi fie ca lumina pe care a adus-o în vieţile noastre să dăinuie pentru totdeauna. Sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, a adăugat senatoarea PSD.

Simona-Maya Teodoroiu a fost aleasă deputat în 2020, după ce a candidat pe listele PSD Prahova.

În perioada februarie 2015 – iunie 2019, Teodoroiu a fost judecător al Curţii Constituţionale a României, iar în intervalul septembrie 2019 – ianuarie 2020, a fost secretar de stat – Agent Guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Simona-Maya Teodoroiu a fost secretar de stat și în cadrul Ministerului Justiţiei.

Ea avea 55 de ani.

Fosta judecătoare de la Curtea Constituțională suferea de o boală incurabilă, potrivit Gândul.

INTERVIURILE HotNews.ro