Sari direct la conținut

Fostul președinte al producătorului auto JAC este investigat pentru corupție în China

HotNews.ro
An Jin a condus Jianghuai Automobile Group pana in 2021, Foto: 21china / DPA / Profimedia Images
An Jin a condus Jianghuai Automobile Group pana in 2021, Foto: 21china / DPA / Profimedia Images

An Jin, fostul președinte al producătorului auto Jianghuai Automobile Group (JAC), este investigat de parchetul anticorupție de la Beijing, anunță Reuters, citând un comunicat remis de procurorii chinezi.

An Jin s-a pensionat de la JAC, o companie deținută de statul chinez, în 2021, după 46 de ani în care a fost angajatul ei, dintre care 9 ca președinte.

Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinară, biroul anticorupție de la Beijing, a anunțat pe website-ul său că An este suspectat de „încălcări grave ale disciplinei și legii”, fără a oferi detalii despre suspiciuni.

JAC nu a dat curs unei solicitări pentru comentarii din partea agenției Reuters.

JAC se află într-un parteneriat atât cu gigantul german Volkswagen, cât și producătorul chinez de mașini electrice Nio.

În 2017, JAC a înființat o companie mixtă („joint venture”) cu Volkswagen în vederea producerii de autoturisme electrice, cele două companii deținând o participație egală de 50% în afacere. Ulterior Volkswagen a preluat o cotă majoritară, după ce Beijingul a relaxat anumite reglementări de participație pentru companiile străine.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat marți că ancheta împotriva lui An Jin nu are niciun impact asupra activităților desfășurate în parteneriat cu JAC.

JAC este parteneriatul de producție al Nio, însă în decembrie această a doua companie a anunțat că va prelua o parte a activelor Jianghuai Automobile Group. Nio a declarat la rândul ei marți că ancheta nu are niciun impact asupra parteneriatului său cu JAC sau al operațiunilor sale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro