Sari direct la conținut

FOTO Desenul lui Banksy „Girl with a Pierced Eardrum”, actualizat cu o mască sanitară

HotNews.ro
Desen Banksy, Foto: Rogan/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia
Desen Banksy, Foto: Rogan/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un desen al artistului stradal Banksy, intitulat „Girl with a Pierced Eardrum” („Fată cu timpan perforat”), a fost actualizat în concordanţă cu vremea coronavirusului, lucrarea fiind îmbogăţită cu o mască sanitară albastră, relatează Agerpres.

Pictura murală, o versiune inspirată de opera artistului olandez Johannes Vermeer „Girl with a Pearl Earring” („Fată cu cercel de perlă”), cu o alarmă de securitate în locul perlei, a fost pictată în 2014 pe o clădire din apropierea unui port, situată pe o stradă din oraşul lui Banksy, Bristol, în vestul Angliei.

Nu se ştie dacă Banksy, a cărui identitate este un secret bine păstrat, sau o altă persoană a ataşat masca din pânză peste graffiti.

Noua operă murală nu apare pe pagina de Instagram a lui Banksy, unde artistul publică de obicei imagini cu lucrările sale.

Pandemia de Covid-19 l-a inspirat deja pe artistul britanic. El a dezvăluit săptămâna trecută cea mai recentă operă a sa, creată în izolare, care înfăţişează mai mulţi şobolani ce provoacă haos în baia lui. Artistul a publicat imaginile pe contul său de Instagram, însoţite de textul: „Soţiei mele nu-i place când lucrez de acasă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro