FOTO Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki, perfecte pentru cina in familie, dar si pentru aperitive de petrecere
- Redactia Hotnews
Chiftelutele grecesti cu sos tzatziki sunt perfecte pentru cina in familie dar si ca aperitive pentru petrecere. Au o aroma deosebita de la coaja de lamaie si branza telemea de capra, iar alaturi de sosul de iaurt si castraveti, vor fi pe gustul tuturor celor care iubesc aromele Greciei.
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute, dificultate medie
- 500g carne tocata de vita
- 30g pesmet Castello
- o legatura de patrunjel verde tocat foarte fin
- o ceapa alba mica, data pe razatoare
- 2 catei de usturoi dati pe razatoare
- coaja de la o lamaie
- 20ml suc de lamaie
- un ou
- o lingurita oregano Mikado
- o lingurita cimbru Mikado
- o lingurita busuioc Mikado
- un praf scortisoara Mikado
- 60g telemea de capra Pilos
- un praf sare Castello
- un praf piper Kania
Ingrediente pentru sosul tzatziki:
- 4 castraveti cornichon proaspeti
- 2 castraveti murati Freshona
- 300ml iaurt in stil grecesc Pilos
- 2 lingurite marar proaspat tocat fin
- 1 catel de usturoi trecut prin presa
- un praf sare Castello
- un praf piper Kania
Incingem cuptorul la 200°C si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Intr-un bol incapator, amestecam toate ingredientele pentru chiftele, mai putin branza telemea, framantand cu mana pana avem o compozitie omogena. Masuram circa o lingura de compozitie pentru fiecare chifteluta, asezam cate un cubulet de branza de capra sau branza feta in fiecare, apoi le modelam in forma clasica, rotunda. Pentru a ne asigura ca toate chiftelutele sunt de aceeasi marime, putem folosi o mini-lingura pentru inghetata pentru a le forma. Astfel, nu doar vor avea un aspect uniform, dar se vor si coace uniform. Asezam chiftelutele in tava, pe hartie de copt, apoi le dam la cuptorul preincalzit, 12-15 minute, sau pana sunt frumos rumenite. In timpul acesta scoatem o data tava din cuptor si o scuturam usor, pentru a intoarce chiftelele.
Cat timp chiftelutele sunt la cuptor, pregatim sosul tzatziki: spalam castravetii cornichon, ii taiem in jumatate pe lung, indepartam cu ajutorul unei lingurite partea de seminte si apoi fie ii taiem foarte fin din cutit, fie ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Procedam la fel si cu cei murati. Amestecam apoi toate ingredientele si potrivim la gust de sare si piper.
Servim chiftelutele alaturi de sosul tzatziki, de preferinta cat sunt proaspat scoase de la cuptor, combinatia de chiftelute calde si sos rece de la frigider fiind foarte gustoasa. Pofta buna!
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade – delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit
- Somon cu mustar si sirop de artar
- Salata de oua cu avocado si ton
- Supa crema de porumb, cremoasa si hranitoare
- Hummus de fasole, o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila
- Salata de paste cu somon si castraveti, perfecta pentru zilele calde de vara
- Salata greceasca, o salata sanatoasa si satioasa
- Salsa de ananas
- Trufe cu unt de arahide si ciocolata, o „bomba” de energie si aroma
- Orez cu legume in stil asiatic, pentru o masa sanatoasa si rapida
- Pancakes cu ton si mazare pentru un mic dejun sanatos si hranitor
- “Pita” greceasca cu creveti, usor de preparat in casa
- Paste cu anghinare si spanac, o reteta perfecta pentru cinele in familie si mesele cu prietenii
- Sos marinara pentru paste, o reteta raw-vegana delicioasa, care se face rapid