FOTO Incearca reteta saptamanii de la Lidl: Hummus de fasole, o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila
- Redactia Hotnews
Hummusul este un preparat extrem de popular in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, de la Turcia la Egipt si Maroc, dar este atat de delicios incat a prins bine in bucatariile din lumea intreaga si il gasim in meniurile bistro-urilor si restaurantelor atat ca aperitiv, dar si ca o gustare hranitoare.
Hummusul este un amestec de naut, fasole sau linte trecute prin blender cu tahini – pasta de susan, usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Noi facem azi o varianta foarte simpla, accesibila si rapida, folosind fasole alba din conserva. Este o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila.
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa
- 2 conserve fasole alba Freshona (400g)
- 50g tahin
- 30ml zeama de lamaie
- 6 catei de usturoi
- 50ml ulei de masline extravirgin Primadonna
- un varf boia Mikado
- un varf sare Castello
- un varf chimion
- un varf piper Kania
Scurgem foarte bine boabele de fasole din apa in care au stat in conserva si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le punem in robotul de bucatarie, impreuna cu restul ingredientelor. Amestecam pana aveam un hummus cremos. Daca mai e nevoie, puteti adauga putina apa pentru a-l subtia sau 2-3 linguri de iaurt grecesc, care vor face hummus-ul foarte cremos. Condimentam dupa gust, apoi punem pasta obtinuta intr-un bol si garnisim cu ulei de masline, seminte asortate si condimente: boia, turmeric, chimion, dar si patrunjel sau coriandru proaspat, pe care le tocam si le presaram peste hummus.
Hummusul poate fi servit alaturi de paine proaspata, tortilla, lipie arabeasca dar si ca dip pentru legume proaspete: morcovi, castraveti, apio, taiate bastonase pentru o gustare plina de savoare. Pofta buna!
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade – delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit
- Somon cu mustar si sirop de artar
- Salata de oua cu avocado si ton
- Supa crema de porumb, cremoasa si hranitoare