FOTO Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Pate de linte cu ciuperci
- Redactia Hotnews
Pateul de linte cu ciuperci este un aperitiv excelent, usor de preparat, economic si absolut delicios. Va face senzatie pe orice masa de sarbatoare,dar este si o gustare perfecta pentru masa de zi cu zi! Pentru un gust mai special, puteti servi pateul de linte alaturi de o dulceata de ceapa, de ardei iute sau smochine.
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 3 ore, dificultate medie
- o ceapa alba mica
- 150g ciuperci champignon brune
- 30g unt Pilos
- 100g linte verde Cornfarm
- 200g fasole boabe rosie Freshona
- 2 catei de usturoi tocati foarte fin
- 50ml ulei de masline Primadonna
- o lingurita cimbru uscat Mikado
- o lingurita sos soia Mikado
- 50g nuci Alesto
- un praf sare Castello
- un praf usturoi Mikado
In primul rand fierbem lintea, in 2 litri de apa cu sare, pana boabele sunt moi, apoi o scurgem bine si o limpezim sub jet de apa rece. Lintea verde fierbe mai greu decat cea rosie, deci avem nevoie de 1-2 ore pentru a fierbe lintea. Puteti sa o fierbeti si in oala sub presiune, pentru a fierbe mai repede.
Intr-o tigaie incapatoare topim untul. Adaugam o lingurita de ulei de masline si calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam ciupecile taiate feliute si le calim impreuna cu ceapa si usturoiul, sare, piper si cimbru, pana ciupercile sunt moi si apa pe care o lasa, scade complet.
Scurgem fasolea din conserva si o spalam cu apa rece. Puteti folosi si fasole alba sau naut in locui celei rosii.
Punem intr-un blender toate ingredientele: lintea, amestecul de ciuperci, fasolea, nucile si sosul de soia. Condimentam cu sare si piper dupa gust, avand in vedere ca sosul de soia este si el sarat. Cu blenderul pornit, adaugam si uleiul de masline, in fir subtire, pana obtinem consistenta dorita, cea de pate. Optional, dupa ce punem pateul in borcanel, putem topi unt, pe care il turnam intr-un strat subtire deasupra pateului.
Servim pateul de linte cu felii de ciabatta proaspata sau felii de paine toast prajita. Pofta buna!
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade – delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit
- Somon cu mustar si sirop de artar
- Salata de oua cu avocado si ton
- Supa crema de porumb, cremoasa si hranitoare
- Hummus de fasole, o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila
- Salata de paste cu somon si castraveti, perfecta pentru zilele calde de vara
- Salata greceasca, o salata sanatoasa si satioasa
- Salsa de ananas
- Trufe cu unt de arahide si ciocolata, o „bomba” de energie si aroma
- Orez cu legume in stil asiatic, pentru o masa sanatoasa si rapida
- Pancakes cu ton si mazare pentru un mic dejun sanatos si hranitor
- “Pita” greceasca cu creveti, usor de preparat in casa
- Paste cu anghinare si spanac, o reteta perfecta pentru cinele in familie si mesele cu prietenii
- Sos marinara pentru paste, o reteta raw-vegana delicioasa, care se face rapid
- Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
- Paste cu usturoi si creveti
- Pesto de rosii uscate si migdale
- Salata de sfecla si telemea, o masa racoritoare in orice anotimp
- Baba ganoush, unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba
- Fulgi de ovaz la borcan