FOTO Incearca reteta saptamanii de la Lidl: Somon cu mustar si sirop de artar, o reteta spectaculoasa si usor de preparat
- Redactia Hotnews
Unele retete nu trebuie sa fie complicate ca si mod de preparare sau sa aiba o lista foarte lunga de ingrediente pentru a fi absolut spectaculoase. Somonul este in sine un peste atat de aromat incat nu are nevoie de foarte multe arome, de cele mai multe ori putina sare si putin piper fac toata diferenta. Noi pregatim azi un somon mai special, pe care il tragem intai la tigaie, in ulei de masline, apoi il dam la cuptor alaturi de un sos delicios de mustar si sirop de artar, care vor carameliza pestele si ii vor da o aroma dulce-iute minunata!
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute, dificultate redusa
- 4 bucati file proaspat de somon (800g)
- un varf sare Castello
- un varf piper Mikado
- 30ml (2 linguri) ulei de masline Primadonna
- 40g mustar Mikado
- 40ml sirop de artar Mcennedy
- 30g seminte de susan
Mai intai ne ocupam de somon: spalam file-ul de somon, folosim o penseta pentru a scoate eventualele oase, ii curatam pielea de solzi si apoi il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a-l usca complet inainte de a-l condimenta. Somonul se condimenteaza cu sare si piper, pe ambele parti. Incingem foarte bine o tigaie anti-aderenta si prajim bucatile de file de somon in uleiul de masline incins, mai intai cu partea cu piele in jos, timp de 2 minute pe fiecare parte sau pana pestele este frumos rumenit. Mutam somonul intr-o tava, pe hartie de copt si il ungem cu amestecul de mustar si sirop de artar, astfel incat somonul sa fie complet glazurat. Folosim o pensula de patiserie pentru aceasta operatiune. Presaram apoi seminte de susan si dam tava la cuptorul incins la 200°C, timp de 5-6 minute.
Somonul cu mustar si sirop de artar este pe cat de aspectuos pe atat de delicios! Poate fi servit alaturi de orez natur, fiert pur si simplu si apoi amestecat cu putin unt si condiment, alaturi de piure de cartofi, de mazare sau pastarnac si merge perfect in combinatie cu sote-ul de morcovi, care are si el note dulci. Pofta buna!
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade – delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit