Sari direct la conținut

FOTO Novak Djokovic, în cârje după ce a fost operat la genunchi – Ultimele informații despre starea sârbului

HotNews.ro
Novak Djokovic, Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia
Novak Djokovic, Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Novak Djokovic a suferit o leziune la meniscul medial al genunchiului drept în timpul meciului cu Francisco Cerundolo și a fost nevoit să se retragă de la Roland Garros 2024. Sârbul a fost operat miercuri, iar joi a postat un mesaj pe Instagram.

>> VIDEO Jucătorul care a completat careul de ași la Roland Garros 2024

Novak Djokovic: „A trebuit să iau câteva decizii dificile”

Nole, care a luat această decizie sperând că se va recupera la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris (27 iulie – 4 august), a anunțat că operația a decurs bine. Sârbul, în cârje, s-a fotografiat alături de staff-ul său, cu Turneul Eiffel în fundal.

„​În ultima zi, a trebuit să iau câteva decizii dificile după ce am suferit o ruptură de menisc în timpul ultimului meu meci. Încă procesez totul, dar mă bucur să vă anunț că operația a decurs bine.

Apreciez foarte mult echipa de medici care a fost alături de mine, precum și sprijinul copleșitor pe care l-am primit din partea fanilor mei.

Voi face tot posibilul pentru a fi sănătos și apt să mă întorc pe teren cât mai curând posibil.

Dragostea mea pentru acest sport este puternică, iar dorința de a concura la cel mai înalt nivel este ceea ce mă face să continui. Idemooo”, a scris Djokovic pe Instagram.

Novak Djokovic va putea alerga în 5-7 zile: „Cred că se va întoarce în 3 săptămâni”

Dobrosav Melajac, un fizioterapeut sârb care tratează sportivi de top, a oferit mai multe detalii despre starea sârbului.

„Suntem în cea mai bună configurație posibilă. Este încurajator faptul că nu pare să fi fost nicio pagubă majoră. Meniscul lui a fost pur și simplu curățat. Cred că se va întoarce în 3 săptămâni. În 5 până la 7 zile va putea începe să alerge în linie dreaptă” – Dobrosav Melajac, citat de SportKlub.

>> Aryna Sabalenka explică de ce a pierdut meciul cu Mirra Andreeva din sferturile Roland Garros 2024

Sârbul a dat anterior dovadă de reticenţă în privinţa intervenţiilor chirurgicale, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a decis să se opereze la cot după doi ani de reflecţie şi ezitare, reaminteşte L’Equipe.

De această dată însă, el s-a hotărât rapid să se opereze, la doar două zile de la accidentarea sa, într-o clinică pariziană, cu speranţa că se va reface la timp pentru a participa la Jocurile Olimpice, unul dintre principalele sale obiective din acest sezon.

„Nole” va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de convalescenţă, astfel că va fi obligat să sară peste turneul de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie), conform sursei citate.

Pe altă parte, în funcţie de reacţia genunchiului său la această intervenţie, participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris (27 iulie – 4 august) nu ar fi pusă în discuţie, ceea ce explică decizia sa rapidă de a se opera, susţinută de motivaţia de a încerca să obţină aurul olimpic, singurul care lipseşte din impresionantul său palmares, scrie Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro