Sari direct la conținut

​FOTO Șoseaua Prelungirea Ghencea va fi lărgită la 4 benzi până la giratoriul-suspendat de la Domnești: Contract semnat, termen de execuție 1 an

HotNews.ro
Prelungirea Ghencea in apropiere de Pasajul Domnesti, Foto: Captura YouTube
Prelungirea Ghencea in apropiere de Pasajul Domnesti, Foto: Captura YouTube

Șoseaua Prelungirea Ghencea va fi lărgită la 4 benzi pe o distanță de circa 1 kilometru de la Cartierul Latin până la recent inaugurata porțiune modernizată ce dă în pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și execuția lucrărilor.

  • „A fost semnat contractul pentru largirea Prelungirii Ghencea la 4 benzi intre Cartierul Latin si Pasajul Domnesti cu Asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT S.R.L., acelas̗i constructor cu care am colaborat s̗i am finalizat Pasajul Domnes̗ti”, anunță secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finant̗are este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare s̗i 10 luni perioada de execut̗ie a lucrărilor.

Constructorul va executa următoarele lucrări pentru tronsonul de drum de aproape 1 km preluat de Compania Nat̗ională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cuprins între strada Mărăcineni s̗i Pasajul Domnes̗ti:

  • lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni s̗i Pasajul Domnes̗ti, precum s̗i conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnes̗ti)
  • realizarea pistelor pentru biciclete
  • amenajarea trotuarelor pe ambele părt̗i ale drumului, cu lăt̗imea de 3 m s̗i piste de biciclete cu lăt̗imea de 1,5 m
  • modernizarea sistemului de iluminat
  • realizarea sistemului de canalizare pluvială
  • amenajarea a 2 stat̗ii de autobuz
  • amenajarea unei zone mediană 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investit̗ie viitoare a Primăriei Municipiului Bucures̗ti
  • Amenajarea unor intersect̗ii semaforizate: intersect̗ia dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710) / intersect̗ia dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850) / trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220)

Tronsonul care va fi lărgit este surprins pe video mai jos, de la minutul 06:09 până la 08:00

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro