Sari direct la conținut

FOTO VIDEO Cum arată Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model din istoria mărcii / Care sunt versiunile de echipare și ce opțiuni are Bigster

HotNews.ro
FOTO VIDEO Cum arată Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model din istoria mărcii / Care sunt versiunile de echipare și ce opțiuni are Bigster
Dacia Bigster, prezentat oficial / Sursă: Dacia

Dacia a prezentat informații și imagini cu cel mai mare și mai scump model din istoria mărcii, un SUV de clasă C care este produs la Mioveni. Bigster este cu 23 de cm mai lung decât Duster 3, vine cu motorizări noi și cu mult spațiu la interior.

Bigster devine primul SUV Dacia de segment C

Dacia anunță acum al doilea SUV al gamei, modelul Bigster care este „fratele mai mare” al lui Duster. Bigster fusese prezentat sub formă de concept în 2021 când s-a spus că va ajunge la clienți în 2025.

Compania nu a dat în comunicat detalii despre prețuri, însă presa a scris că acestea vor porni de la aproximativ 25.000 de euro și vor trece de 30.000 de euro la variantele hibride cu maxime dotări.

VIDEO – Cum arată Dacia Bigster

Dacia insistă mult pe faptul că acest nou model are spațiu interior excepțional., compania susținând că niciun alt model din segment nu stă la fel de bine în ceea ce privește spațiul disponibil la nivelul capului (distanța până la plafon).

Dacia Bigster are 4,57 m lungime. Spre comparație, Duster are 4,34 m lungime, Logan are 4,39 m, Sandero are 4,10 m, iar Jogger are 4,55 m lungime.

„Dacia intră în segmentul C-SUV cu o strategie de produs bine elaborată. Astfel, în viitor, lui Bigster i se vor alătura alte două modele”, se arată în comunicatul companiei. Presa franceză a scris în ultimii doi ani despre un proiect denumit C-Neo în interiorul Renault, însemnând lansarea unui break și a unei berline de clasă C.

Dacia descrie acest SUV de segment C ca fiind „robust”, un vehicul care să poată fi folosit pentru deplasările profesionale zilnice al clienților cât și pentru activitățile cu familia sau pentru ieșirile în timpul liber.

În funcție de nivelul de echipare, Bigster propune trei tipuri de consolă centrală pentru locurile din față: joasă, intermediară sau, în premieră pe un model Dacia, o consolă înaltă integrând o cotieră (cu compartiment frigorific), un încărcător cu inducție și un spațiu de depozitare generos.

Ecranul central tactil de 10,1 inci este disponibil pe toate nivelele de echipare ale modelului Bigster.

Versiunile Bigster Essential și Expression dispun de sistemul multimedia Media Display cu patru difuzoare și conectivitate wireless Apple CarPlay/Android Auto.

Ce spune Dacia despre design:

„Senzația de robustețe este accentuată de aspectul masiv și de verticalitatea părții frontale, caracteristică modelelor SUV. Partea din față este totodată fidelă designului Dacia, cu o grilă lată, de culoare negru lucios, având în centru sigla „Dacia link”. Capota orizontală, sculptată, a fost proiectată pentru a oferi șoferului o vedere cât mai bună asupra șoselei. Stilul modelului Bigster vizează esențialul, fără a uita aspectul «  cool  » care face parte din valorile mărcii și din așteptările clienților segmentului C-SUV”.

Care sunt câteva dintre opționalele de pe mașină: scaune cu susținere laterală, izolație fonică optimizată, sistem de aer condiționat cu două zone pentru locurile din față și cu aeratoare separate pentru locurile din spate, plafon panoramic cu trapă, scaun pentru șofer cu reglaje electrice, echipament multimedia cu 6 difuzoare.

Noul Bigster – Ce spune Dacia despre motorizări

Noul Bigster HYBRID 155. Dacia Bigster este primul model din cadrul Renault Group care beneficiază de noua motorizare HYBRID 155.  Ea se compune dintr-un motor cu 4 cilindri pe benzină de 107 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune), o baterie de 1,4 kWh (230 V)

și o cutie de viteze automată electrificată. Aceasta dispune de 4 trepte dedicate motorului termic și alte două alocate motorului electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului.

Noul Bigster TCe 140. Propus pentru prima oară în gama Dacia la acest nivel de putere, acest motor este derivat din propulsorul TCe 130 disponibil pe Noul Duster. Acest prim nivel de electrificare combină un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1,2 l turbo de nouă generație, cu un sistem mild hybrid de 48V și o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Sistemul mild-hybrid susține motorul termic în fazele de demaraj și accelerație, permițând diminuarea cu circa 10% a consumului mediu (5,6 l/100 km) și a emisiilor de CO2.

Noul Bigster ECO-G 140. Bigster propune în premieră o motorizare care asociază carburația mixtă și un sistem mild-hybrid de 48 V. Acesta din urmă susține motorul cu 3 cilindri de 1,2 l turbo, indiferent dacă funcționează pe benzină sau pe GPL, în fazele de demaraj și accelerație, optimizând plăcerea de a conduce și eficiența motorului. Frânarea regenerativă permite încărcarea bateriei cu 0,8 kWh într-un mod total transparent pentru șofer.

Autonomia poate ajunge la 1.450 km datorită celor două rezervoare cu o capacitate totală de 99 litri de carburant (50 litri de benzină și 49 litri de GPL).

Noul Bigster TCe 130 4×4. Noul Bigster este adaptat pentru offroad datorită transmisiei sale integrale asociate cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte și un sistem mild-hybrid de 48 V.

Acesta din urmă susține motorul cu 3 cilindri de 1,2 l turbo, în fazele de demaraj și accelerație. Frânarea regenerativă permite încărcarea bateriei cu 0,8 kWh.

Dacia Bigster – nivele de echipare și echipamente de serie

Bigster Essential : jante de aliaj de 17’’, bare de pavilion fixe, Media Display cu ecran central de 10,1’’, tablou de bord digital de 7’’, aer condiționat manual, radar și cameră video de staționare spate, geamuri față și spate cu deschidere electrică…

Bigster Expression : idem Essential + sistem de aer condiționat automat cu două zone , frână de parcare electrică, senzori de ploaie, oglinzi retrovizoare cu rabatare automată, banchetă spate fracționabilă 40/20/40 cu funcția Easy Fold.

Bigster Extreme: idem Expression + jante aliaj de 18’’, bare de pavilion modulabile, ornamente exterioare și interioare de culoare Copper Brown, plafon panoramic cu trapă, card mâini libere, tapițerie lavabilă din TEP microcloud, covorașe de interior și de portbagaj din cauciuc, tablou de bord digital de 10,1’’, sistem Media Nav Live cu ecran central de 10,1’’ și navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D cu 6 difuzoare, Downhill speed control.

Bigster Journey : idem Expression + jante aliaj de 18’’, caroserie în două nuanțe, hayon cu acționare electrică, card mâini libere, consolă centrală înaltă cu cotieră, scaun șofer cu reglaje electrice, tablou de bord digital de 10,1’’, sistem Media Nav Live cu ecran central de 10,1’’ și navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D cu 6 difuzoare, încărcător cu inducție pentru smartphone, Adaptive Cruise Control.

INTERVIURILE HotNews.ro