Sari direct la conținut

FOTO VIDEO În orașul antic Pompei a fost găsită o pictură cu un strămoș al pizzei

HotNews.ro
Pompei, Foto: Hotnews
Pompei, Foto: Hotnews

O frescă care înfățișează ceea ce pare a fi un strămoș al pizzei italiene a fost descoperită pe peretele unei case din orașul antic roman Pompei, a anunțat marți Ministerul italian al Culturii, potrivit Reuters.

Arheologii presupun că pâinea plată ce apare în pictură alături de o cupă de vin ar fi putut fi mâncată cu fructe precum rodii sau curmale, sau asezonată cu condimente și un tip de sos pesto, a precizat ministerul.

Deși nu poate fi considerată, din punct de vedere tehnic, o pizza, deoarece îi lipsesc ingredientele clasice precum roșiile și mozzarella, ceea ce a fost găsit la Pompei „poate fi o rudă îndepărtată a acestui fel de mâncare modern”, potrivit unui comunicat.

Pompei, distrus de o erupție a vulcanului Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani, se află la doar aproximativ 23 km de Napoli, patria modernă a pizzei italiene, un aliment protejat de UNESCO.

Fresca a fost descoperită în holul unei case care avea alături o brutărie, care a fost parțial excavată în secolul al XIX-lea și unde săpăturile au fost reluate în ianuarie.

Situl Pompei, descoperit abia în secolul al XVI-lea, a cunoscut recent o intensificare a activităților arheologice menite să stăvilească ani de degradare și neglijență. Noul val de cercetări arheologice se datorează în mare parte unui proiect de 105 milioane de euro finanțat de UE.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro