Sari direct la conținut

FOTOGALERIE: Paradă de pălării șic pe Calea Victoriei / Parade similare au avut loc simultan în 21 orașe din 17 țări, de pe 6 continente

Parada palarii pe Calea Victoriei 1, Foto: Adi Iacob / HotNews
Parada palarii pe Calea Victoriei 1, Foto: Adi Iacob / HotNews

Pălărierii artizani din România au participat pentru prima dată la un eveniment global, o paradă a pălăriilor care a avut loc simultan în 21 orașe din 17 țări, de pe 6 continente. La București, parada care a pornit din fața Teatrului Odeon s-a desfășurat pe Calea Victoriei până la Ateneu.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Pălărierilor din România cu sprijinul London Hat Week din Marea Britanie.

Câteva zeci de persoane, în special doamne, au fost bucuroase să poarte creațiile unor artizani din mai multe orașe din țară. Participanții s-au strâns din mai multe orașe ale României, precum Iași, Constanța, Brașov sau București.

La întâlnirea iubitorilor de pălării a fost prezent și meșterul Nicu (Nicolae Zdârcă), cu atelier în pasajul Englez, care e cunoscut drept cel mai longeviv pălărier din București. Pe scările din fața Teatrului Odeon, meșterul s-a pozat cu doamnele model cărora le-a destăinuit cel mai important secret al său: să-ți placă meseria pe care o practici.

Potrivit organizatorilor, printre artiștii prezenți cu creații la paradă s-au numărat Corina Leca din București, Mihaela Iacob din Iași, Carmen Syed din Pitești, Liviu Gabriel.

Trecătorii au făcut selfie-uri cu modelele, le-au probat pălăriile și s-au bucurat împreună cu organizatorii de vremea bună.

Orașele în care s-a organizat simultan parada pălăriilor sunt: Adelaide, Brisbane, Melbourne, Sydney (Australia), Avers (Belgia), Barcelona (Spania), Berlin (Germania), București (România), Buenos Aires (Argentina), Chicago, Raleigh (USA), Dublin (Irlanda), Dunfermline (Scoția), Graz (Austria), Kaohsiung (Taiwan), Laos (Nigeria), Londra (UK), Lyon (Franța), Oslo (Norvegia), Rynek Racibórz (Polonia), Seoul (Coreea de Sud).

Parada s-a încheiat în fața Ateneului cu o sesiune foto.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro