Sari direct la conținut

VIDEO Calificarea României a scos mii de oamenii în Piața Universității! S-a reluat o tradiție de pe vremea Generației de Aur

HotNews.ro
România - Slovacia 1-1 a însemnat nu doar un meci egal, nu doar o calificare după 24 de ani în fazele superioare ale unui turneu final, dar și împrospătarea unui obicei urban legendar în anii 90: suporterii au sărbătorit calificarea în Piața Universității.
VIDEO Calificarea României a scos mii de oamenii în Piața Universității! S-a reluat o tradiție de pe vremea Generației de Aur
Românii sărbătoresc în Piața Universității ca pe vremuri (foto: David Leonard Bularca, HotNews.ro)

Echipa lui Edi Iordănescu a repetat ceea ce echipa lui Anghel Iordănescu a inițiat: bucuria românilor în stradă după succesele echipei naționale. Miercuri, imediat după meci, oamenii au început să se strângă în epicentrul tradiției civice al Bucureștiului de după 1990, în Piața Universității.

La început au fost câteva sute, dar curând au devenit mult mai mulți. La ora 22, erau deja mii de oameni în piață.

Românii sărbătoresc în Piața Universității o calificare istorică (Foto: David Leonard Bularca, HotNews.ro)

România a câștigat grupa E, iar echipa a scăpat de Franța, Spania și Anglia. ”Tricolorii” vor întâlni în ”optimi” marți, la ora 19, pe Allianz Arena, la Munchen, Slovenia sau Olanda. Toate aceste vești bune, într-o singură seară, i-au mobilizat pe bucureșteni.

Circulația s-a oprit, oamenii au venit cu metroul din toate cartierele orașului și mulțimea a început să strige ”România! România”. Steaguri au fluturat, claxoane și trompete au animat centru orașului, în una din numeroasele zile toride ale acestei veri.

Artificii la Universitate, Foto: HotNews.ro
Atmosferă de senzație în Piața Universității (Foto: David Leonard Bularca)
Românii sărbătoresc calificarea la Universitate (Foto: David Leonard Bularca)

Adversarul exact va fi aflat în această seară, dup meciurile din Grupa F: Georgia – Portugalia și Cehia – Turcia. Ideea de bază este că, atâta vreme cât timp grupa F nu trimite și locul 3 în optimi, România va înfrunta Slovenia.

Rezultatele din grupa F vor decide adversara României, liveTEXT aici și pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro, de la ora 22:00.

Bucurie și unitate (foto: David Leonard Bularca, HotNews.ro)
Românii se adună la Universitate
Românii fac atmosferă în Piața Universității (Foto: Adrian Cochino, HotNews.ro)
INTERVIURILE HotNews.ro