Sari direct la conținut

Francul elvetian a scazut pentru a treia zi consecutiv si a ajuns la 4,3632 lei

HotNews.ro
Francul elvetian a scazut pentru a treia zi consecutiv si a ajuns la 4,3632 lei

Cursul pentru francul elevetian anuntat de BNR a scazut miercuri cu 1,4 %, la 4,3632 lei, consemnand a treia zi de depreciere dupa maximul istoric de 4,5817 lei atins vineri, in timp ce dolarul a coborat cu aproape 4 bani, la 3,9258 lei, iar euro a scazut cu 1,24 bani, la 4,4585 lei, noteaza Mediafax. “Pana la sfarsitul saptamanii, leul s-ar putea intari si mai mult, avand in vedere ca ING se asteapta ca sedinta Fed de astazi sa genereze o pozitie ceva mai relaxata privind politica monetara prin mentinerea cuvantului „rabdare” cand vine vorba despre majorarea dobanzii cheie, in conditiile in care se anticipeaza ca inflatia din SUA va ramane scazuta”, se arata intr-un raport transmis miercuri de ING.

Cu toate acestea, se mai pdupa aprecierea recenta nu ne asteptam la miscari semnificative in aceasta directie.Pe de alta parte, avand in vedere ca Fed va transmite comunicatul de presa in aceasta seara, credem ca leul va avea o zi mai linistita fara variatii mari, intr-o sedinta in care isi va consolida castigurile recente.

Investitorii asteapta rezultatul intalnirii de doua zile a Fed, spun si economistii Piraeus Bank, piata anticipand ca banca centrala va mentine in declaratie termenul „ cu rabdare” cand se va referi la stabilirea momentului pentru prima crestere a ratelor din ultimii noua ani. “Dolarul s-a apreciat in fata celorlalte monede majore miercuri desi investitorii considera ca Fed va semnala amanarea startului pentru cresterea ratelor, incetinirea cresterii globale inducand riscuri suplimentare pentru economia americana. Cu toate acestea euro a reusit sa se mentina peste USD 1.1360/EUR sustinut de anuntul din Germania. Monedele Europei emergente se tranzactioneaza diferit fata de euro. Leul a deschis constant la 4.4665/EUR si a castigat teren pana la 4.4595/EUR”, se mai arata in raportul Piraeus Bank.

Metalele pretioase s-au tranzactionat in intervale inguste inainte de anuntul Fed, indicii ca banca centrala e gata sa amane momentul in care va incepe sa creasca ratele fiind in masura sa sustina pretul aurului. Metalul galben se tranzactioneaza in jurul a 1,290.00 dolari pe uncie, argintul este cotat sub 18.00 dolari pe uncie, pretul platinei a ajuns cu putin sub 1,260.00 dolari pe uncie, in timp ce paladiul se mentine peste 780.00 dolari pe uncie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro