Sari direct la conținut

Franța dă o idee despre prăbușirile ce vor urma pe piețele auto europene – Vânzările de mașini noi au scăzut cu 72% în martie, unele mărci au înregistrat -85%

HotNews.ro
Peugeot 2008, Foto: Peugeot
Peugeot 2008, Foto: Peugeot

​Vânzările de mașini noi au scăzut în Franța cu 72% în martie, în condițiile în care restricțiile de circulație sunt dure și dealerii au închis după jumătatea lunii. Este foarte posibil ca astfel de scăderi să se înregistreze în multe dintre țările cu carantină generală. Vânzările Dacia au scăzut cu 80%, cele ale Opel cu 90%, iar Jeep a scăzut cu 85%.

Datele asociației franceze CCFA arată că piața auto totală a fost de aproape 80.000 de unități în Franța, față de 273.000 în martie 2019.

La Opel scăderea a fost de 90%, la Fiat, Seat și Suzuki scăderea a fost de 82%, la Dacia a fost 80%, iar la Citroen, 77%.

La marca DS a PSA scăderea a fost de doar 38%, scădere dezastruoasă pe vremuri normale, dar chiar decentă în aceste timpuri extraordinare. MINI a scăzut cu doar 50%, iar Kia, cu 53%.

Franța a instituit pe 16 martie carantina generală, dar și până atunci erau interdicții legate de ieșirea afară pentru lucruri neimportante. Dealerii auto și-au închis operațiunile și nu se știe când le vor relua, mai ales că a fost extinsă carantina cel puțin până în 15 aprilie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro