Sari direct la conținut

Franța: Profiturile mici au crescut evaziunea / Cum a vândut un producător peste 400 de tone de kiwi autohton ”bio”… din Italia

HotNews.ro
Franța: Profiturile mici au crescut evaziunea / Cum a vândut un producător peste 400 de tone de kiwi autohton ”bio”…  din Italia

Un producător de kiwi bio a fost amendat cu 70.000 de euro la Privas, în sudul Franței, pentru că a vândut peste 400 de tone de fructe de kiwi italiene, prezentate drept producție proprie provenită din culturi bio, potrivit AFP.

„Acesta a cumpărat prin compania sa kiwi din Italia pe care l-a revândut prin intermediul altei companii proprii care avea în portofoliu producerea și comercializarea de produse bio. Astfel, compania sa ce comercializa produse bio, ​​funcționa doar ca paravan pentru importuri neconforme.

Într-un comunicat de presă, asociația Confédération paysanne a amintit că „francizarea” produselor importate a rămas „prea frecventă într-un sector fructifer, în care marjele mici de profit și influxul de mărfuri importate la prețuri mici încurajează specula. Unii operatori au ales astfel să facă fraude”, spune asociația producătorilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro