Sari direct la conținut

Funeraliile lui Arafat, la Cairo

Conducerea palestiniana si-a dat miercuri acordul pentru oferta Egiptului de a organiza la Cairo ceremonia funerara dupa previzibilul deces al presedintelui palestinian Yasser Arafat, a anuntat miercuri secretarul presedintiei palestiniene Tayeb Abdelrahim, citat de AFP.

„Comitetul executiv al OEP si Comitetul Central al Al Fatah si-au dat in unanimitate acordul pentru ca ceremonia sa se desfasoare la Cairo, in caz de deces, Yasser Arafat urmand sa fie inhumat la Ramallah”, a precizat oficialul palestinian.

Purtatorul de cuvant al presedintiei egiptene, Magued Abdel Fattah confirmase anterior ca tara sa a propus sa organizeze funeralii ”oficiale si limitate”, in memoria lui Yasser Arafat.

Pe de alta parte, conducerea palestiniana a decis ca nu va anunta decesul lui Yasser Arafat inainte sa fie informata oficial in acest sens de autoritatile franceze, a indicat un membru al Comitetului executiv al OEP, Salah Rafat.

La Paris, delegatul general al Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP) in Franta, Leila Shahid, a declarat miercuri dupa amiaza ca presedintele Arafat „este inca in viata, intr-o coma profunda”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro