Sari direct la conținut

Furie la un restaurant evreiesc: hot-dogul nu este cuser

HotNews.ro

Un angajat al restaurantului evreiesc Shawarma King din Brooklyn a fost nevoit sa se apere cu un cutit electric de furia consumatorilor, starnita de un pachet de crenvursti non-cuser. Conflictul, relatat de CBS, s-a declansat cand patronul Shawarma King, alaturi de un rabin, au remarcat ca crenvurstii de pe gratar par a fi din carne de porc, neacceptata in credinta evreiasca.

Imediat, zeci de clienti – evrei ortodocsi – l-au inconjurat pe angajatul care se ocupa de prepararea crenvurstilor. Infuriat la randul sau de multime, angajatul a pus mana pe un cutit electric, incercand sa indeparteze clientii furiosi. „S-a infuriat, atat!”, il apara proprietarul. „N-ar fi ranit pe nimeni.”

Rabinul care a certificat restaurantul ca fiind cuser, a publicat in presa o scrisoare destinata comunitatii, in care arata ca incidentul „hot-dog non-cuser” este „o greseala enorma”, care nu se va repeta. Un muncitor, a explicat rabinul, a fost trimis sa cumpere crenvursti. Acesta a nimerit macelaria gresita, de unde a cumparat crenvursti non-cuser. Din fericire, greseala a fost descoperita inainte ca oricare dintre acestia sa fi ajuns la consumatori.

Vecinii il sustin pe proprietarul restaurantului, despre care spun ca este un om onest si religios. „Citeste in fiecare dimineata pasaje din cartile sfinte, si nu este genul care sa pacaleasca oamenii”, spune unul dintre ei. Clientii si proprietarul spera ca astfel de incidente sa nu se mai repete in viitor.

Cateva zile, popularul restaurant a fost inchis, cat timp o echipa de rabini au reexaminat echipamentele, aruncandu-le pe cele intrate in contact cu carnea non-cuser. De asemenea, toate ustensilele metalice au fost trecute prin foc, pentru ca orice urma de carne non-cuser sa dispara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro