Sari direct la conținut

Furtunile violente afectează circulația trenurilor. Mai mulți copaci au căzut pe calea ferată și au provocat întârzieri

HotNews.ro
Tren al CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren al CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate și la întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică, cu implicații în circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Stânceni și Răstolița, transmite CFR Călători într-un comunicat de presă.

Potrivit CFR Călători, întârzieri importante se înregistrează la trenurile:

  • IR 1942 Mangalia – Satu Mare,
  • IR 1641 București Nord – Satu Mare,
  • IR 407 Budapesta – Brașov

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel pentru a permite tranzitarea zonelor afectate, dupa redeschiderea circulatiei. „Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, se menționează în comunicatul de presă.

În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor, precizează CFR Călători.

Astăzi, 24 iunie, jumătate de țară este sub cod galben și portocaliu de caniculă cu un disconfort termic ridicat, în timp ce în centrul țării este în vigoare un cod galben de ploi și instabilitate atmosferică, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Azi de la ora 12.00 până la ora 23.00 intră în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică în zona centrală a țării. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. 

INTERVIURILE HotNews.ro