Sari direct la conținut

Gabriela Firea, audiata la Parchet intr-un dosar privind emiterea unei autorizatii pentru un imobil din zona Herastrau

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Agerpres
Gabriela Firea, Foto: Agerpres

Gabriela Firea a fost audiata, vineri, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 intr-un dosar in care procurorii investigheaza modul cum a fost emisa o autorizatie pentru un imobil din zona Herastrau, in mandatul fostului primar, anunta Mediafax.

„Am fost invitata in calitate de parte vatamata, reprezentand Primaria Municipiului Bucuresti, de catre domnul procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in legatura o autorizatie de construire emisa la inceputul anului, pe mandatul fostului primar general, care ar fi fost acordata dupa ce acelasi document a fost refuzat a fi eliberat de catre Directia de Urbanism a Primariei. Suspiciunea ar fi fost de abuz in serviciu in legatura cu reprezentanti ai Directiei Juridice, Directia Urbanism. Am solicitat domnului procuror sa ma informez in legatura cu aceasta speta, i-am spus ca nu cunosc subiectul, ca este o autorizatie de construire emisa cand eu nu eram primar general, i-am cerut ragazul sa consult dosarul. Din partea mea va fi un domn avocat, luni, pentru a face si fotocopii”, a declarat Gabriela Firea la iesirea din sediul parchetului.

Primarul Capitalei sustine ca va declansa si o ancheta la nivelul institutiei, pentru a vedea cum au stat lucrurile: „Am anuntat ca voi dispune o ancheta interna, o cercetare pentru a vedea despre ce este vorba. Din cele afirmate de catre domn procuror, ar fi vorba despre un imobil din centrul Capitalei, dintr-o zona protejata, am inteles ca din Herastrau, la care s-au inceput lucrarile, in interiorul imobilului si la acoperis, fara a exista autorizatie de construire. Aceasta refuzandu-se a se acorda initial, dar ulterior acesta document a fost eliberat desi exista o sesizare de contraventie din partea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti ca se realizau lucrari fara autorizatie.(…) S-a specificat ca certificat de urbanism exista, doar autorizatie nu exista. (…) A ramas ca pe 6 ianuarie vom veni cu un punct de vedere din partea Primariei Generale, daca consideram ca am fost prejudiciati sau nu. Am inteles de la domnul procur ca ar urma sa inceapa urmarirea penala”, a mai spus primarul Capitalei.

ARHIVĂ COMENTARII