Sari direct la conținut

Gabriela Firea spune că ar fi „prematur” să iasă din politică: Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităţilor

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Agerpres
Gabriela Firea, Foto: Agerpres

Fostul ministru al Familiei Gabriela Firea (PSD) a afirmat marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ar fi prematur să iasă din politică, dar că acest lucru va fi decis de românii care vor merge anul viitor la vot, scrie News.ro. Firea a spus că la adresa ei au fost făcute acuzaţii, în condiţiile în care ea nu este cercetată de autorităţile statului.

„Vor decide românii, bucureştenii, cetăţenii în general, în ce măsură vor mai da un vot în anul electoral care urmează, mai ales în măsura în care mă voi prezenta la alegeri, pentru că avem patru tipuri de alegeri anul viitor, aşa cum ştiu toţi românii, avem alegeri locale, avem alegeri europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale. În măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare, o vor lua doar românii”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Fostul ministru al Familiei a adăugat că ar fi prematur să iasă acum din politică.

„Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzaţii, invective şi vorbe grele, fără nicio bază reală. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităţilor şi nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte şi nu am făcut nicio acţiune împotriva vreunei persoane. Atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o ţară normală – şi îmi place să sper că suntem – să îmi pot continua activitatea în acest domeniu. Am lucrat mai mult de 20 de ani în mass-media, am intrat apoi în politică şi ar fi normal să muncesc în continuare pentru cetăţeni”, a explicat Gabriela Firea.

„În România s-au întâmplat lucruri mult mai grave şi acele persoane nu au avut parte de o campanie atât de dură”

Firea a mai spus că s-a retras imediat după ziua sa de naştere, când era o atmosferă încărcată.

„M-am retras imediat după ziua mea, după 13 iulie, pentru că atmosfera era foarte încărcată, în mediul politic, în mass-media. Erau foarte multe acuzaţii la care nici nu reuşeam să răspund, fiindcă veneau în cascadă şi cu o repeziciune aş putea spune fără precedent, şi cu o duritate de asemenea fără precedent. În România s-au întâmplat lucruri mult mai grave şi acele persoane nu au avut parte, cu ghilimelele de rigoare, de o duritate şi o campanie atât de dură”, a declarat Firea.

De asemenea, ea a afirmat că este convinsă că adevărul va triumfa.

„Dar sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa şi de această dată, chiar dacă puţin mai dificil, fiindcă sunt foarte multe interese. De aceea, mi-am şi luat inima în dinţi şi, imediat după şedinţa de guvern din 13 iulie, am avut întâlnire cu dl prim-ministru Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, am avut în acea zi şi întâlnire şi cu dl Paul Stănescu, secretarul general al PSD, şi le-am spus punctul meu de vedere, şi anume faptul că activitatea guvernului va fi îngreunată, cu un ministru care tocmai a demisionat, în persoana dlui Marius Budăi, ministrul Muncii, şi cu un alt ministru din Cabinet care încă este ţinta unor atacuri foarte dure şi nemeritate în acea perioadă. Practic, m-am retras pentru ca Guvernul şi primul-ministru să poată să lucreze într-o normalitate”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Scandalul azilelor groazei

În scandalul azilelor groazei din Voluntari și Afumați au avut loc două demisii la vârful statului – au plecat ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a demisionat în 14 iulie, la zece zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.

Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile.

Ștefan Godei, patronul Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care deține două dintre azilele groazei, a fost angajat în Primăria Capitalei în 2016, de la debutul mandatului Gabrielei Firea la PMB, și a lucrat acolo timp de aproape cinci ani.

Asociația condusă de Ștefan Godei a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Cum răspunde Gabriela Firea acuzațiilor din scandalul azilelor groazei

Gabriela Firea a vorbit marți seară la Antena 3 și despre acuzațiile care i se aduc în scandalul azilelor groazei. Potrivit antena3.ro, ea a declarat:

  • „În momentul în care a apărut acel articol în presă, eu mi-am întrebat consiliera despre ce este vorba și mi-a spus că a făcut parte din fundația care ulterior a înființat două cămine, unul în Afumați și unul în Voluntari.
  • Consiliera mea s-a retras din acea fundație, dar avocatul care reprezenta ONG-ul respectiv nu a transmis toate aceste formulare și nu a participat niciodată la activitatea din centre. Singura sa legătură fiind că a ajutat acel om să-și înființeze fundația.
  • Chiar și așa, eu i-am spus că nu mi se pare normal ca eu să fiu pusă într-o astfel de situație și să răspund presei pentru acțiuni pe care nu le-am făcut, pentru care nu sunt vinovată și pentru care este normal să se facă cercetări pentru a vedea dacă ce s-a scris este și adevărat.
  • În același timp s-a și produs întreruperea contractului de colaborare ca și curier a respectivei persoane care deservea colegii din cabinetul parlamentar”.

Întrebată despre informațiile apărute în presă conform cărora cei care au făcut ancheta i-au cerut un punct de vedere în luna februarie, Gabriela Firea a spus:

  • „Am fost solicitată să răspund celor apărute în ziarul respectiv și am primit din partea premierului Nicolae Ciucă o adresă de a spune care este punctul de vedere.
  • Am răspuns atât presei, cât și domnului prim-ministru. Am transmis ceea ce era normal să fac, și anume că nu pot să trimit nicio instituție subordonată să exercite controale sau verificări, deoarece nu avem atribuții prin lege.
  • Cei care au făptuit și care au o vină trebuie să plătească, dar de aici și până la a extinde și a-i face pe alții vinovați, nu cred că este normal”.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro