Sari direct la conținut

Gabriela Ruse, calificare en-fanfare pe tabloul principal de la Wimbledon 2024

HotNews.ro
Gabriela Ruse
Gabriela Ruse / Sursa foto: Alexandre Martins / AFP / Profimedia

Gabriela Ruse a reușit joi să obțină calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului din tenisul mondial.


Clasată în prezent pe locul 152 în ierarhia mondială, Gabriela a trecut fără mari emoții de Lea Boskovic, din Croația, locul 199 în clasamentul WTA, scor 6-2, 6-2.


Partida a durat doar 67 de minute.


Ruse a avut un joc solid în gameurile de serviciu, adversara încheind meciul cu zero în dreptul breakurilor. De la retur Gabriela a făcut diferența: câte două breakuri pe fiecare set.


Gabi a avut un procentaj fantastic pe punctele câștigate cu primul serviciu: 91% (21/23). Nu a fost nevoită să apere vreo minge de break și a încheiat duelul cu 22 de lovituri câștigătoare și 11 erori neforțate (Boskovic a avut 10 / 24).

Până la calificarea pe tabloul principal, Ruse nu a cedat vreun set: 6-2, 6-3 cu Emiliana Arango, 6-4, 6-3 cu Dominika Salkova și 6-2, 6-2 cu Lea Boskovic.

De știut:

  • România le-a mai avut în calificările de la All England Club pe Andreea Mitu, Miriam Bulgaru și Irina Bara. Toate au părăsit întrecerea în runda inaugurală a calificărilor.
  • Pe tabloul principal de la Wimbledon 2024 sunt deja calificate grație poziției din ierarhia WTA jucătoarele: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu (clasament protejat), Jaqueline Cristian și Anca Todoni (din calificări).

Grand Slamul de la Wimbledon va avea loc în perioada 1-14 iulie în complexul de la All England Club. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

INTERVIURILE HotNews.ro