Sari direct la conținut

Gaza: 15 membri ai aceleiași familii, inclusiv nouă copii, uciși într-un atac israelian

HotNews.ro
Mare parte din Fâșia Gaza s-a transformat în ruine după masivele bombardamente israeliene, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Mare parte din Fâșia Gaza s-a transformat în ruine după masivele bombardamente israeliene, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Apărarea civilă din Gaza a anunțat că 15 membri ai aceleiași familii, inclusiv trei femei și nouă copii, au fost uciși într-un atac israelian vineri seara în centrul Fâșiei Gaza, potrivit AFP.

Toți au murit într-un atac aerian asupra „casei lor și a depozitelor adiacente din al-Zawayda”, a declarat purtătorul de cuvânt al apărării civile, Mahmoud Bassal, care a identificat victimele, dintre care nouă aveau vârste cuprinse între doi și 17 ani, ca aparținând familiei Ajlah.

„În jurul orei 1 dimineața, trei rachete au lovit direct casa”, a declarat pentru AFP Ahmed Abu al-Ghoul, un martor, în timp ce palestinienii căutau printre dărâmături și evacuau cadavre.

„Înăuntru erau în principal copii și femei”, a adăugat el.

Armata nu a comentat aceste informații atunci când a fost întrebată de AFP.

De mai bine de zece luni, Israelul bombardează fără încetare Fâșia Gaza.

La 7 octombrie, atacul comandourilor Hamas infiltrate în sudul Israelului din Gaza s-a soldat cu moartea a 1 198 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanț AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Din cele 251 de persoane răpite în acea zi, 111 sunt încă deținute în Gaza, dintre care 39 au fost declarate moarte de către armată.

În replică, armata israeliană a lansat bombardamente aeriene urmate de o ofensivă terestră în teritoriul palestinian, care s-a soldat cu cel puțin 40.000 morți, potrivit Ministerului Sănătății din Hamas, care nu a oferit detalii privind numărul civililor și combatanților uciși.

INTERVIURILE HotNews.ro