Sari direct la conținut

Geopolitica fotbalului. Cum a ajuns transferul fotbalistului Mudryk la Chelsea să sprijine Ucraina

HotNews.ro
​Mihailo Mudryk, Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images
​Mihailo Mudryk, Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images

Mihailo Mudryk este cel mai scump transfer din fotbalul mondial, în această iarnă. Tânărul ucrainean de 22 de ani a făcut pasul de la Șahtior Donețk către Premier League, la gigantul englez Chelsea Londra. Asta după ce britanicii au participat la o adevărată licitație pentru Mudryk, care a fost la un pas să semneze cu rivala Arsenal Londra.

În cele din urmă a avut câștig de cauză Chelsea, care a ajuns la un acord cu internaționalul ucrainean, pentru o sumă de transfer consistentă: 70 de milioane de euro. La aceasta se adaugă și bonusuri de performanță de 30 de milioane euro. Este o cifră importantă pentru un jucător cu mult potențial, care n-a avut însă până acum prea multe realizări în fotbalul mare.

Transferul a deschis multe discuții, în contextul în care Chelsea a fost cumpărată de un grup de investiții american, de la controversatul om de afaceri rus Roman Abramovici, care avea o legătură directă cu Kremlinul. La acest context, se adaugă și ajutorul acordat de Marea Britanie Ucrainei, în urma invaziei rusești.

Citește articolul complet în Panorama

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro