Sari direct la conținut

Gheorghe Hagi a refuzat propunerea de a fi selecționer al României. FRF anunță că va căuta altă variantă și îl omagiază pe „Rege”

HotNews.ro
Gica Hagi, Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
Gica Hagi, Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Gheorghe Hagi a anunțat luni pe site-ul oficial al grupării Farul Constanța că refuză propunerea venită din partea FRF, aceea de a fi noul selecționer al României. Potrivit Golazo.ro, Hagi nu vrea să riște proiectul pe care îl are cu Farul și Academia Hagi.

După despărțirea de Edward Iordănescu, FRF a demarat rapid acțiunea pentru a găsi un înlocuitor pentru postul de selecționer, iar membrii Comisiei Tehnice l-au ales pe Gheorghe Hagi. Răzvan Burleanu a avut o serie de negocieri cu antrenorul Farului, iar luni Hagi a dat răspunsul final prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul transmis de Gică Hagi:

  • Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:
  • Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F., iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic.
  • Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.
  • A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român.
  • Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România!.

Reacția FRF după refuzul lui Hagi: Omagiu pentru „Rege”

„Federaţia Română de Fotbal doreşte să îşi exprime recunoştinţă faţă de domnul Gheorghe Hagi pentru deschiderea şi dorinţa sa de a prelua conducerea echipei naţionale de fotbal a României. Hagi este un simbol al fotbalului românesc, iar angajamentul său continuu faţă de acest sport este deosebit de apreciat. FRF înţelege însă motivele care au stat la baza deciziei sale de a nu prelua, în acest moment, rolul de selecţioner al echipei naţionale şi respectă decizia sa”, se arată într-un comunicat de presă al FRF.

Forul condus de Răzvan Burleanu „îi urează mult succes în continuare în cadrul proiectului Farul Constanţa, având deplina încredere că Gheorghe Hagi va continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, aşa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere”.

Hagi va fi cândva din nou antrenorul naționalei, crede Federația.

„Cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce echipa naţională a României de pe banca tehnică spre noi succese. Spiritul său ambiţios, dăruirea şi pasiunea pentru fotbal reprezintă valori esenţiale care, cu siguranţă, la momentul potrivit, vor aduce beneficii imense echipei naţionale”.

„În perioada imediat următoare, Administraţia FRF urmează să identifice cea mai bună variantă pentru postul de selecţioner al României, în baza nominalizărilor Comisiei Tehnice”, a anunţat FRF.

Pe 24 iulie, Hagi a fost desemnat prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de către Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal. De la acel moment, conducerea FRF a discutat cu Gheorghe Hagi condiţiile preluării conducerii tehnice a primei reprezentative.

Conform surselor GOLAZO.ro, Hagi Gică a avut luni după-amiază o convorbire cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, în care l-a anunțat că nu va accepta propunerea pe care a primit-o săptămâna trecută.

Hagi i-a explicat șefului FRF că și-a dorit mai mult ca niciodată să devină selecționer, dar că un singur motiv l-a împiedicat, de această dată, să dea curs ofertei. Și anume: lipsa unei variante de încredere care să se ocupe în continuare de tot proiectul pe care îl are la Farul: echipa de seniori, dar mai ales baza, plus Academia de Fotbal, conform surselor citate.

Potrivit Golazo, teama cea mai mare a „Regelui!” e aceea că, dacă va pleca, proiectul său se va prăbuși și va pierde tot ceea ce a construit. Hagi a demarat proiectul Viitorul, devenit ulterior Farul, în urmă cu mai bine de 15 ani, mai precis în luna mai a anului 2009.

FRF a anunțat pe 22 iulie încheierea colaborării cu selecţionerul Edward (Edi) Iordănescu, după ce prelungirea contractului nu a mai fost posibilă, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

Al doilea refuz

În decembrie 2021, după ce Mirel Rădoi a decis să plece din fruntea echipei reprezentative, Burleanu l-a ofertat, exact ca acum, primul tot pe Gică Hagi.

Atunci însă, Hagi a refuzat din start, argumentând că fiind acționar al unui club din Liga 1 se află în stare de incompatibilitate.

INTERVIURILE HotNews.ro