Sari direct la conținut

Gimnasta vedetă a Japoniei va rata prezența la JO 2024 de la Paris pentru că a fumat și a consumat alcool

HotNews.ro
Gimnasta vedetă a Japoniei va rata prezența la JO 2024 de la Paris pentru că a fumat și a consumat alcool
Shoko Miyata / Sursa foto: Yohei Osada / AFLO / Profimedia

Shoko Miyata, vedeta echipei de gimnastică artistică a Japoniei, a fost exclusă din lotul pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În vârstă de 19 ani, Shoko a încălcat codul de conduită: a consumat alcool și a fumat.

Shoko Miyata, 19 ani, a fost exclusă din lotul Japoniei pentru JO 2024 de la Paris

Vedetă a echipei de gimnastică a Japoniei, Miyata a fost deja trimisă acasă, ea urmând să rateze prezența la JO de la Paris (26 iulie – 11 august).

„A confirmat faptele (n.r. că a consumat alcool și a fumat), iar decizia unanimă în urma discuțiilor avute a fost ca ea să fie retrasă de la JO de la Paris”, a precizat Kenji Nishimura, secretarul general al Federației de Gimnastică din Japonia.

Oficialii niponi au mai precizat că Miyata a fost văzută fumând (într-un cadru privat din Tokyo) și consumând alcool în cantonamentul naționalei.

În Japonia, fumatul și consumul de alcool sunt interzise până la vârsta de 20 de ani, informează Le Figaro.

„A fi membru al echipei naționale de gimnastică a Japoniei este o poziție în care se așteaptă multe de la tine, tot timpul”, a spus Tadashi Fujita, președintele forului nipon.

Shoko Miyata se află deja în Japonia. Reamintim că sportiva a câştigat medalia de bronz la bârnă şi a ocupat locul opt la individual compus, la Campionatele Mondiale din 2022.

Japonia așteaptă o medalie olimpică pe echipe din 1964, iar absența gimnastei Shoko Miyata este o lovitură importantă pentru delegația niponă.

INTERVIURILE HotNews.ro