Sari direct la conținut

Google a lansat aplicatia de chat Allo care vine si cu un asistent software inteligent

HotNews.ro
Google Allo, Foto: Google
Google Allo, Foto: Google

Google a lansat oficial pentru Android si iOS aplicatia de chat Allo care se vrea a fi un concurent pentru Whatsapp, Facebook Messenger si Snapchat. Google spune ca principalul avantaj este legat de chatbot, asistentul software care poate anticipa raspunsurile pe care vrei sa le dai intr-o conversatie sau te poate ajuta sa cauti rapid diverse lucruri. Mesajele nu sunt criptate end-to-end, insa userii pot alege functia „incognito” si pot predefini cat timp sa fie pastrate mesajele.

Piata aplicatiilor de chat este plina, insa Google spune ca Allo are de partea sa inteligenta artificiala, spune compania, referindu-se la asistentul virtual (Google Assistant). Acesta iti poate sugera replici intr-o conversatie, te poate ajuta sa gasesti diverse lucruri pe Google in timp ce esti intr-o conversatie sau iti poate sugera replici cand un prieten itit rimite o fotografie.

Asistentul virtual iti poate recomanda emoticoane sau stickere intr-o conversatie in functie de stilul acesteia si poate fi utilizat si in cadrul unei conversatii de grup.

Utilizatorii pot avea „discutii” one-to-one cu asistentul in interiorul aplicatiei si ii pot cere sa caute pe Google, sa afiseze prognoza meteo, sa dea instructiuni de navigatie sau sa deschida anumite meniuri ale smartphone-ului.

Cateva dintre caracteristicile si functionalitatile Google Allo:

  •  Smart Reply – Poti sa raspunzi mai repede atunci cand esti in miscare, cu doar o atingere. Smart Reply poate sugera raspunsuri la fotografii si se imbunatateste pe masura ce este utilizat si se adapteaza la stilul utilizatorului
  •  Foto, emoji, stickere – Poti comunica in Allo desenand pe poze, prin emoji si text cu dimensiuni adaptabile, pachete cu stickere.
  •  Google Assistant integrat in Allo – Nu mai trebuie sa-ti intrerupi discutia pentru a cauta anumite lucruri. Poti obtine raspunsuri din interfata Allo cu ajutorul Google Assistant: vreme, trafic, locuri, destinatii, zboruri sau poti traducere fraze. Pentru a apela Google Assistant trebuie sa tastezi @google in Allo.
  •  Modul Icognito – Toate conversatiile sunt criptate in standarde precum Transport Layer Security (TLS). Exista insa pentru Allo si modul Icognito, precum in broswerul Chrome. Conversatiile in modul Incognito sunt criptate “end-to-end” si au caracteristici suplimentare de confidentialitate, precum notificari discrete si mesaje care expira.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro