Sari direct la conținut

Google si Microsoft se contreaza din nou pe tema unei vulnerabilitati de Windows

HotNews.ro
Windows, Foto: Microsoft
Windows, Foto: Microsoft

​Google si Microsoft se cearta pe tema dezvaluirii vulnerabilitatilor software, dupa ce prima companie a avertizat Microsoft ca a gasit o bresa ingrijoratoare in Windows. Microsoft nu a remediat problema in termenul fixat de Google si spune ca atitudinea companiei din Mountain View pune in pericol utilizatorii de Windows.

PC World relateaza intamplarea. Pe 21 octombrie Google a notificat Microsoft ca a gasit o vulnerabilitate critica in Windows si ca hackerii pot exploata un bug in kernel-ul de Windows.

Google da insa o saptamana companiilor pe care le notifica si, dupa ce termenul trece, face publica vulnerabilitatea gasita, fie ca a fost sau nu rezolvata.

Cei de la Google au spus ca vulnerabilitatea era critica si ca utilizatorii trebuie sa afle de ea. Microsoft a criticat anuntul Google „Credem in dezvaluirea intr-un mod coordonat a vulnerabilitatilor, iar anuntul facut de Google pune clientii in fata unui potential pericol”.

Nu este prima oara cand un astfel de episod se intampla. In 2015 Google a gasit vulnerabilitati de Windows si le-a facut publice inainte ca Microsoft sa aiba timp sa le repare. Microsoft s-a plans si a spus ca este clar ca Google a asteptat Microsoft „la cotitura” pentru a face publica informatia.

Cateva zile reprezinta un timp extrem de scurt pentru a emite un patch care sa rezolve o vulnerabilitate grava de Windows si exista pericolul ca solutia gasita sa ingreuneze activitatea unor soft-uri, spune un specialist de la Risk Based Security. Pe de alta parte si Google are dreptate cand spune ca userii trebuie anuntati, mai ales ca hackerii exploateaza acele vulnerabilitati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro