Sari direct la conținut

Google își pregătește organizarea după pandemie: 7 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite

HotNews.ro
Google, Foto: Alex Grichenko, Dreamstime.com
Google, Foto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

Gigantul tehnologic american Google va investi șapte miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite și va crea 10.000 de locuri de muncă anul acesta, a anunțat joi directorul general Sundar Pichai, potrivit AFP.

„Google vrea să fie o parte integrantă” a redresării economice, a explicat el. „Aceasta include investiții în locuri care sunt noi pentru Google și extinderea în altele, în 19 state americane”, a adăugat el.

Mii de noi locuri de muncă ar trebui create în special în Atlanta, capitala federală Washington, Chicago și New York, a precizat Pichai.

Google investește în noi birouri, deoarece multe companii se întreabă cum să se organizeze după un an de pandemie.

„Întâlnirea personală pentru a colabora și a construi o comunitate este în centrul culturii Google și va fi o parte importantă a viitorului nostru”, a spus Pichai.

Extinderea în afara Californiei este, de asemenea, o modalitate prin care compania își diversifică forța de muncă, directorul promovând-o ca pe o modalitate de „a-și îndeplini angajamentele față de echitatea rasială”.

Grupul face progrese în acest domeniu, a asigurat el: „Nu am angajat niciodată atât de multe persoane de culoare și latino la Google ca în 2020, atât în ​​ceea ce privește toți angajații, cât și funcțiile manageriale”.

În 2020, oamenii de culoare și latino reprezentau 3,7% și 5,9% din forța de muncă Google și respectiv 2,6% și 3,7% din funcțiile manageriale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro