Sari direct la conținut

Google va prezenta în luna mai primul său telefon pliabil Pixel Fold – presă

HotNews.ro
Logo Google, Foto: Robert309, Dreamstime.com
Logo Google, Foto: Robert309, Dreamstime.com

​Google va prezenta pe 10 mai Pixel Fold, primul telefon pliabil al companiei și concurent pentru gama Galaxy Fold de la Samsung, scriu surse citate de CNBC. Prețul va fi de 1.700 de dolari.

Telefonul ar trebui să ajungă în iunie la primii clienți, iar proiectul este cunoscut sub numele de „Felix” în interiorul Google și sursele citate spun că gadget-ul va avea o baterie de mare capacitate și o balama extrem de rezistentă.

Telefonul se va deschide precum o carte și va avea un ecran de 7,6 inci când va fi depliat. Când va fi pliat poate fi folosit ecranul de 5,8 inci.

Va avea o greutate de aproximativ 280 de grade, iar autonomia bateriei va fi de 24 de ore la folosire intensă și de până la 72 de ore pe un „low power mode”. Pixel Fold va avea procesorul Tensor G2 care a fost lansat anul trecut pe Pixel 7.

Precum la telefoanele Pixel lansate până acum, Google va avea funcții care vor fi prezente doar pe Fold, și nu și pe alte telefoane pliabile cu Android. Este de așteptat ca vânzările să fie în volume mici, dat fiind prețul ridicat.

În lume s-au vândut 14 milioane de telefoane pliabile anul trecut, iar prognoza IDC este că se vor vinde 21 de milioane în acest an și 48 de milioane în 2027. Samsung domină piața cu modelele Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.

Sursa foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro