Grasimile, sarea si carnea – responsabile pentru o treime dintre infarcturi
Cercetatorii canadieni au descoperit ca alimentatia bogata in sare, carne si grasimi produce o treime dintre atacurile de cord, arata NewsIn. Personale care au o astfel de alimentatie prezinta un risc cu 35% mai mare de a suferi un infarct, comparativ cu cei care mananca multe legume, fructe si evita carnea si prajelile.
Consumul de grasimi si sare duce la cresterea presiunii sangelui si la infundarea vaselor de sange. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea McCaster din Canada, cei care mananca preponderent fructe si legume isi reduc riscul unui infarct cu 33%.
Pe de alta parte, alimentatia de tip oriental, bogata in tofu si soia duce la aceeasi crestere a riscului de infarct ca si in cazul alimentatiei vestice, bazata pe carne si fast-food, arata studiul.
Cercetarea s-a realizat in 52 de tari, pe 16.000 de subiecti, carora li s-au recoltat mostre de sange si care au fost chestionate privind stilul alimentatiei.