Sari direct la conținut

Grecia a iesit din recesiune dupa sase ani, dupa ce PIB-ul a urcat cu 0,7% in trimestrul al treilea

HotNews.ro

Economia Greciei a iesit din recesiune dupa sase ani, in conditiile in care produsul intern brut a avansat cu 0,7% in trimestrul al treilea fata de trimestrul precedent, consemnand doua trimestre consecutive de crestere, potrivit datelor revizuite publicate de Institutul Elen de Statistica.

Totodata, Institutul Elen de Statistica a revizuit estimarea pentru PIB-ul din trimestrul al doilea, de la o scadere de 0,2% la un avans de 0,4%, in urma adoptarii noii metodologii europene de calcul, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

De asemenea, datele neajustate sezonier arata ca economia elena a avansat cu 1,7% in trimestrul al treilea din acest an prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea economica se datoreaza rezultatelor inregistrate de turismul elen in acest an, imbunatatirii increderii in economia Greciei si stabilitatii cheltuielilor consumatorilor, potrivit economistilor consultati de MarketWatch.

Tot vineri, Biroul de Statistica al Uniunii Europene, Eurostat, a prezentat datele ajustate sezonier privind evolutia economiilor nationale din UE. In ceea ce priveste Grecia, PIB-ul a avansat cu 0,7% in trimestrul al treilea si cu 0,3% in trimestrul al doilea fata de trimestrul anterior.

Prin comparatie cu trimestrul al treilea din 2013, economia elena a crescut cu 1,4% in perioada iulie-septembrie.

Atat autoritatile din Grecia, cat si institutii internationale precum Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul International Monetar estimeaza o crestere de 0,6% a economiei elene in acest an si de 2,9% in 2015.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro