Sari direct la conținut

Grecia: Guvernul isi va onora obligatiile financiare in masura in care va putea (purtator de cuvant)

HotNews.ro

Grecia, confruntata cu serioase probleme de lichiditate, isi va onora „toate obligatiile financiare” „in masura in care va fi in situatia de a plati”, a declarat luni purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, citat de AFP.

„In masura in care vom fi in situatia de a plati, ne vom plati toate obligatiile”, a spus Sakellaridis, intr-o conferinta de presa, cu mai putin de doua saptamani de scadenta unei datorii fata de FMI, in 5 iunie, in valoare de 300 de milioane de euro.

„Este responsabilitatea guvernului sa fie in stare sa plateasca toate obligatiile”, a adaugat Sakellaridis, precizand insa ca „este de asemenea responsabilitatea creditorilor sa isi respectele angajamentele de imprumut”.

Acesta a dezmintit orice scenariu de instaurare a unui control al capitalurilor pentru a stopa fluxul de retrageri din depozitele bancare care afiseaza un ritm sustinut de cinci luni, chiar daca „problemele de lichiditate sunt cunoscute” si creeaza „conditii de asfixie a economiei grecesti”.

Ministrul grec de Interne Nikos Vutsis declarase, duminica, ca Grecia nu are suficienti bani pentru a plati datoria la FMI in iunie, un risc afisat de mai multe ori recent de oficialii greci in cadrul negocierilor cu creditorii tarii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro