Sari direct la conținut

Grindeanu, în vizită pe Podul Brăila, cere ca circulația să fie deschisă non-stop: „Nu se poate aşa. Dacă tot nu dau jos macaralele, atunci să se circule 24 din 24”

HotNews.ro
Circulatia deschisa pe Podul de la Braila, Foto: Captura video
Circulatia deschisa pe Podul de la Braila, Foto: Captura video

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, în cadrul unei vizite pe Podul de la Brăila, că nu vede motivul pentru care circulaţia pe pod este întreruptă peste noapte, atât timp cât macaralele nu sunt demontate, el precizând că s-a demontat abia o macara. „Când vor fi mobilizaţi, atunci să vină dânşii să ceară la CNAIR că vor să lucreze, ca să dea jos aceste macarale. Până atunci 24 din 24”, a transmis ministrul constructorilor, potrivit News.ro.

Ministrul Transporturilor a declarat la Podul de la Brăila că constructorii au reuşit să dea jos parţial prima macara.

„Vreau să vă anunţ că, dacă vor continua în această formă (..) vreau să luaţi decizia să se circule. Nu văd motivul pentru care circulaţia este întreruptă peste noapte, atât timp cât aceste macarale nu sunt demontate. Să îmi spuneţi motivul. Nu se poate aşa. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24”, a spus Sorin Grindeanu.

„Când vor fi mobilizaţi, atunci să vină dânşii să ceară la CNAIR că vor să lucreze, ca să dea jos aceste macarale. Până atunci 24 din 24”, a precizat ministrul.

Întrebat despre asfaltarea podului în plin an electoral, 2024, Grindeanu a răspuns: „Că vor fi sau nu alegeri, asfaltul pe Podul Brăila şi toate neconformităţile, văzute de experţi la cererea CNAIR, subliniez acest lucru, toate aceste neconformităţi trebuie înlăturate, pe banii companiei”.

Reamintim că Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România, a fost inaugurat în 6 iulie, dar circulația a fost deschisă parțial. Asta pentru că lucrările încă nu sunt complet finalizate, iar drumul principal de legătură cu malul din Tulcea nu va fi gata decât abia la final de an, cel puțin așa spera la acel moment CNAIR.

Pe podul de la Brăila se circulă în prezent cu o restricție de viteză de 80 de kilometri la oră, iar noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația este suspendată. În acele intervale de noapte constructorul ar fi trebuit să se ocupe de demontarea uriașelor macarale folosite la ridicarea podului. Aceste măsuri au fost anunțate inițial că vor fi aplicate până la data de 30.11.2023.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro