Sari direct la conținut

Grupul japonez Softbank, cel mai mare investitor în companii tech, a avut pierderi de 23 miliarde dolari

HotNews.ro
Logo Softbank, Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com
Logo Softbank, Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Grupul japonez Softbank, cel mai mare investitor în diverse companii din tehnologie, a anunțat pierderi foarte mari, de 23 miliarde dolari, pentru trimestrul trecut, după ce cotația acțiunilor a scăzut la aproape toate companiile tech. Softbank spune că va investi mai cumpătat pe viitor.

Softbank este celebră pentru fondul de investiții Vision Fund și pentru miliardele de dolari investite atât în companii consacrate, cât și în startup-uri aflate la început de drum.

CEO-ul Masayoshi Son și echipa sa au investit anul trecut un total de 38 miliarde dolari în 183 de companii. Problema este că a scăzut pe toată linia cotația acțiunilor companiilor tech, atât din cauza crizei, cât și din cauza creșterii ratei dobânzilor. A scăzut și cotația acțiunilor de la marile companii tech, după boom-ul din pandemie.

Acțiunile au fost afectate și de măsurile dure luate de autoritățile chineze împotriva companiilor tech.

În luna mai a acestui an a devenit clar că Softbank a investit prea mult în 2021, și în unele cazuri nechibzuit, ceea ce a a dus pierderi. Șefii Softbank au spus că vor investi mai cu grijă banii.

Masayoshi Son a spus în luna mai că Softbank va avea o politică mai „defensivă” de investiții și deci va face totul mult mai cumpătat.

Surse: WSJ, CNBC

Sursa foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro