Sari direct la conținut

Guvernul a alocat aproximativ 8 miliarde de lei pentru continuarea a mii de proiecte de investiții

HotNews.ro
bani-lei, Foto: Dreamstime
bani-lei, Foto: Dreamstime

Guvernul a aprobat miercuri mai multe acte normative prin care vor fi alocate aproximativ 8 miliarde de lei pentru continuarea a mii de proiecte de investitii aflate in diferite faze de implementare, a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului. Banii se vor aloca din Fondul de rezervă bugetară.

Potrivit acestuia, prin două Hotărâri de Guvern se vor aloca Ministerului Dezvoltării 5 miliarde de lei pentru continuarea investițiilor în comunitatile locale și plata lucrărilor deja efectuate prin programul national de constructii de interes public sau social.


Alte 2,56 miliarde din bugetul Ministerului Dezvoltarii vor achita lucrări deja efectuate pentru pentru investițiile de modernizare și extindere a infrastrcuturii locale de transport și a rețelelor de apă, canalizare și alimentare cu gaze.

Tot prin Hotărâre de Guvern, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va primi din fondul de rezerva bugetară de la dispozitia Guvernului 600 milioane de lei pentru beneficiarii programului operațional regional 2014-2020, programului operational infrastructura mare 2014-2020 si programul de dezvoltare dirabila 2021-2027, a mai precizat oficialul.

Sursa foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro