Sari direct la conținut

Guvernul schimba legislatia pentru nunti si botezuri: Organizatorii vor putea fi platiti cu mai multi bani cash din darul de la invitati

HotNews.ro

Organizatorii de nunti si botezuri vor avea dreptul, incepand din luna august, sa ceara Fiscului depasirea plafonului de incasari in numerar de la persoane fizice, fixat in prezent la 10.000 de lei/persoana zilnic, cu argumentul ca serviciile prestate de ei sunt platite in cele mai multe cazuri cu bani in numerar (din darurile de la invitati) primiti la astfel de evenimente. Guvernul urmeaza sa emita o ordonanta de urgenta in acest sens, scrie Profit.ro.

Guvernul considera insa ca legislatia trebuie imbunatatita, deoarece in cazul nuntilor si botezurilor, achitarea contravalorii serviciilor se face, in multe cazuri, de catre beneficiari, din sumele de bani in numerar (daruri) primite la aceste evenimente.

In prezent, operatiunile in numerar in relatia operatori economici-persoane fizice la astfel de evenimente sunt limitate la 10.000 de lei/zi/de la /catre o persoana, cu interdictia fragmentarii incasarilor si platilor in numerar, ca metoda de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilitati a fluxurilor banesti prin operatiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost cresterea nivelului veniturilor bugetare, dar si a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plata.

Guvernul va introduce posibilitatea ca organul fiscal central, competent in administrarea obligatiilor fiscale ale operatorului economic in cauza, sa aprobe un alt plafon de incasari decat cel stabilit de lege, la cererea organizatorilor de nunti si botezuri. Decizia Fiscului va fi valabila un an de la data comunicarii si va putea fi reinnoita la cererea solicitantului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro