Sari direct la conținut

HP cumpara EDS cu 13,9 miliarde dolari, pentru a concura cu IBM pe piata serviciilor IT

HotNews.ro

Hewlett-Packard (HP) a anuntat marti incheierea unui acord definitiv de cumparare a furnizorului de servicii tehnologice Electronic Data Systems Corp pentru 12,6 miliarde dolari (bani cash), in incercarea de a crea o companie care sa rivalizeze cu IBM pe piata serviciilor IT, transmite Associated Press. Este cea mai mare achizitie a HP din ultimii sase ani, dupa ce in 2002 a preluat Compaq, pentru 19 miliarde dolari, devenind cel mai mare producator de calculatoare din lume.

In anuntul facut marti, se mentioneaza ca acordul va avea o valoare totala de 13,9 miliarde dolari, valoare care potrivit Reuters include si datoriile.

HP este cel mai mare producator mondial de calculatoare personale (PC-uri), in timp ce EDS este furnizor de servicii tehnologice pentru guverne si companii din intreaga lume. Finalizarea tranzactiei este asteptata in a doua jumatate a acestui an si va duce la mai mult decat o dublare a veniturilor din serviciile IT pentru Hewlett-Packard, care pe acest segment al afacerii a obtinut venituri de 16,6 miliarde dolari in 2007. EDS a inregistrat in 2007 venituri de 22,13 miliarde dolari.

Cele doua companii au impreuna 210.000 angajati pe diviziile de servicii IT si operatii in mai mult de 80 de tari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro